: Spalanie jest naprawdę niskie, przy tej dynamice rewelacja- przydał by się 6ty bieg ale to w szybkiej trasie
: Brak
Nic do zarzucenia, przez 7 lat użytkowania powstałe problemy to: uszczelka pod obudową termostatu prosta i niedroga w naprawie, oraz żarówka w tylniej lewej lampie - polecam, czasami skrzypi nadwozie - uszczelki. Sylikon w sprayu rozwiązuje Extremalnie ekonomiczny w spalaniu, średnio 3,9 - max 4.1 litra
Spokojna równa praca, ważne interwały serwisowe olej dobrej jakości
Dobra widoczność, lusterka zgrane z kubaturą nadwozia
Wydajne, ważna jest regularna wymiana filtra kabiny oraz dezynfekcji klimatyzacji. Wcześniej zlecałem co kilka sezonów teraz wykonuje sam za pomocą preparatów w sprayu
Mam 186cm wzrostu i więcej miejsca nad głową niż w suvie którym jeżdżę na codzien
Bardzo komfortowe jak na tę budowę nadwozia
Silnik jest dość dostępny do przeprowadzania serwisu w domowym warunkach, 3,8 litra oleju silnikowego 5w30 w interwale 20tys, ja staram się co 15 wymieniać i kontrolować auta
Kupiłem jako używa a więc definitywnie taniej- co do ceny, jakość materiałów wykonania oceniam na dobrą. Nie ma śladów ścierania, pękania, nic nie odpada, daje radę przy 3ce dzieci jako drugie auto- ekonomiczny w użyciu i godny polecenia
Uszczelka pod termostatem "pociła się" obudowa jest z tworzywa, problem powstał dwukrotnie poza tym absolutnie bez zarzutów
Przy właściwym użytkowaniu oraz regularnych wymianach auto bezawaryjne
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 Duratorq TDCi 75KM 55kW