Ocena kierowcy - Fiat Uno II

słoneczko, 19 lat temu
Silnik 1.4 i.e. 70KM 51kW
Rok produkcji 1996
Fiat Uno II 1.4 i.e. 70KM 51kW 1995-2000 - Oceń swoje auto
UNO VAN - silnik bardzo dobry i elastyczny, dobrze się prowadzi, niestety sporo awarii ale jakoś dziwne - zawsze gdy zbliża się przegląd, i oczywiście RDZA
Mając 70 KM mocy i małą wagę ma bardzo dobre odejście - można się ścigać z dobrymi autami - dobry i silnik
aby "wsadzić" wsteczny należy najpierw ruszyć do przodu a dopiero wsteczny. Pozostałe biegi ok, według mnie dobre przełożenia.
stuki z zawieszenia, znosi tył przy ostrych i szybkich zakrętach. Wjedzie wszędzie gdzie chcę, lepiej się go prowadzi po polskich wspaniałych drogach niż mojego PONTIACA.
UNO VAN z kratą i zaklejonymi tylnimi szybami a więc do tyłu niezbyt.
zapalniczka do tej bryki jest opcją, brak wskażnika temperatury,
nadmuchu bezpośredniego ciepła na kierowcę i pasażera nie ma, nie było i nie będzie.
z przodu kierowca jak i pasażer tylko do 180cm wzrostu. Na pace wiozłem 5 osób.
tylko stuki z zawieszenia
przy mojej dosyć ciężkiej nodze 8.5L gdzie większość jazdy po mieście - to całkiem dobrze
całkiem dobry za tą cenę
żarówki świateł - zdarza się że 2 w ciągu dnia, o podświetleniu deski rozdzielczej już zapomniałem, 2 razy wyciek z chłodnicy do wnętrza samochodu,
korniki zjadły dzwi i numer nadwozia, na 170tyś km - 5 tłumików gdzie jeden wytrzymał 5 dni, chyba z 7 razy rozleciał się alternator, poduszki tylnich amortyzatorów do bani, pękł pasek rozrządu a więc było holowanie, sprzęgło, problemy z pompą paliwa,

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i.e. 70KM 51kW [l/100km]

8,1