: Przyśpieszanie rewelacyjne. Pakowność auta. Małe rozmiary. Nizawodny na trasie.
Układ hamulcowy
: serwo ma humory
jak na ten wiek to moj uniacz jest okazem zdrowia
Na benzynie jest genialny (mocny i ładnie wchodzi na obroty) za to po zamontowaniu gazu czuć róznice w paliwie. Wbrew pozorom nie jest taki strasznie paliwożerny.
No rewelacji nie ma ale jak na 15 lat daje rade. Czasem któryś przyhaczy sie a wsteczny trzeba wrzucić dwa razy ale ma krótką jedynke i dwójke wiec pod światłami jak znalazł.
Tu mozna troche pomarudzić. Przechyba sie na zakrętach. Przy hamowani nurkuje ale podobno wszystko poprawia sportowy zestaw zawieszenia i oponki minimum 155 mm.
No tu sie chyba nikt nie może sie przyczepić. Siedzisz na krześle a do okoła prawie pionowe szyby.
Atko jest małe wiec wszędzie mozna siegnąć z fotela kierowcy. Przyciski tam gdzie sie można ich spodziewać. Dużo miejsca na drobiazgi. Fotele to juz inna historia. Na miasto ok w trasy ponad 200 km nie polecam bo placy zaczyna sie czuć.
Wrzucam 3 bieg dmuchawy i po kilku minutach przednia szyba jest czysta z bocznymi jest troche dłuzej. Paruja głównie po deszczu. Ogrzewanie świetne na zime. Latem trzeba mieć sprawne klapki w przewodach wentylacyjnych zeby sie nie ugotować:)
Ja mam 175 cm wysokości i mieszcze sie bez problemu na każdym z siedzeń. Autko jest waskie wiec na muskuły nie ma miejsca.
Woziłem nim różne rzeczy i wszyscy sie dziwia ze tyle sie mieści (8 ciast lub 2 rowery w całości)
Tu można by popracować nad wygłuszeniem. uszczelki w drzwiach juz sie troche wygniotły i gdzieś z tylnych drzwi lub bagażnika słychać tylne koła. Ogólnie do 100 można jechać powyżej robi sie głośno. Chyba ze to wina moich opon.
Małe auto ale duży silnik. Mam gaz wiec spalanie mnie nie przeraża
Części można znaleść w każdym sklepie a ja polecam szroty. Dużo uniaczy juz tam stoi a ceny jeszcze niższe.
Spalanie poniżej dla GAZU
Za teraz juz śmieszne pieniądze dostajemu prosty acz niezawodny samochód. Wystarczy zobaczyć ile ich jeszcze jeździ a więc ludzie mu ufają. Prostota ma ta zalete ze jak cos padnie to można samemu naprawić a jak nie to każdy mechanik bedzie potrafił.
No tu czasem może sie cos popsuć ale jak sie dba i za wczasu wymienia to jest spokój.
Rok jazdy i nic nie padło moze z wyjątkiem wybieraka skrzyni biegów (zardzewiał)
Rdza była bo wymieniłem wszystkie skorodowane blachy i od roku nic nowego nie pokazało sie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i.e. 70KM 51kW