Nie jest źle tanie auto w użytkowaniu, akurat jestem studentem i dojeżdżam na uczelnie 120km, wcześniej auto miał ojciec. uciążliwa jest praca zawieszenia i słaby silnik.
Dużo za słaby, elastyczność średnia, trzeba mieszać biegami
Biegi wchodzą jak w starze, nie da się wyczuć czy bieg wszedł czy nie. 5 ciężko wchodzi 4 też się przytnie czasem, przy szybszej zmianie z 2 na 3 zgrzyta. 1 da się wrzucić tylko podczas postoju.
Wąskie opony skutkują strasznym tłuczeniem na dziurach lub łączeniu asfaltu. Co do trwałości to jest dobrze, jedyne co zmienione od nowości to amorki 4 sztuki i jeden sworzeń wahacza.
Widoczność jest OK tak na boki jak i w tył. Wysoko usytuowane siedzenia. Jeden duży minus to lusterka, prawie nic nie widać- są za niskie i mają proste szkła zamiast paraboli.
Sam plastik, dużo rzeczy skrzypi, wersja goła czyli nie ma nic nawet zamykanego schowka.
Seryjnie ogrzewanie kiepskie ale po przeróbce nagrzewnicy, sauna, ciepełko już po 3 km, słaby nawiew, głośna praca dmuchawy i piszczący wentylator to stała przypadłość uniaków
Mam 186 cm wzrostu i mieszczę się bez problemu, z przodu miejsca w sam raz z tyłu jest gorzej ale nie jest tragicznie
Silnik głośno pracuje, wentylator nawiewu też do tego praca zawieszenia i jest problem ze słuchaniem radia jest problem.
Średnio LPG przy trasie i 5 osobach 7l, zaraz po założeniu instalacji na trasie w 2 osoby palił 5,5l teraz tego się nie da osiągnąć mimo regulacji. Benzyny około 5-6l nie pamiętam bo już 5 lat mam LPG. Części tanie i dużo zamienników do tego prawie wszystkie naprawy można zrobić samemu.
Taki egzemplarz jest w granicach 2,7 tyś jak dobrze poszuka to nawet z gazem, więc jest nawet dobrze.
Niby nic się nie sypie, auto zadbane i jeździ na trasach, większość awarii mogę przewidzieć. Ostatnio niespodziewanie pękła sprężyna zawieszenia tył, to jakiś nie kontakt w elektryce ale nic poważnego.
Żadnych poważnych usterek, które unieruchomiłyby auto, no jedna oberwał się tłumik zaraz za 2 rurką ale na chodniku naprawiłem kawałkiem drutu i dotoczyłem się do domu na spawarkę.
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 i 44KM 32kW