Do dojazdów do pracy i na jazdę miejską - niezastąpione, na dłuższą trasę męczy niedomiar mocy i spory hałas przy dużych prędkościach. Autko bardzo praktyczne dla osób mniej zamożnych. Pakowne. Mało awaryjne, daje możliwosci rozwinięcia skrzydeł tym co lubią coś przy samochodzie pomajsterkować. Dzięki długoletniej produkcji poprawiana i dopracowana konstrukcja. Tanie części, wszędzie dostępny serwis.
Trochę słaby jak na masę pojazdu, uszczelniałem miskę olejową i pokrywę zaworów. Awaryjność - niezawodny, żadnych większych niespodzianek w trakcie eksploatacji.
Między 4 a 5 biegiem mało wyczuwalna różnica, ale pewnie tak dobrano przełożenia ze względu na moc silnika. Przy 53tys.km wymieniałem uszczelniacz lewej półosi.
Na nasze dziurawe miejskie drogi wystarczająco odporny. Jeszcze w zawieszeniu nic nie robiłem.
Jak na wymysł lat -80-tych, nieźle.
Po małych poprawkach - rewelacja. Ale to powinien zrobić producent. W wersji podstawowej tylko dwa stopnie regulacji obrotów dmuchawy. Ja zrobiłem płynną regulację i jest OK.
Jak na tak małe auto, przestrzeni jest dużo. Bardzo pojemny bagażnik przy tych gabarytach.
Przy większych prędkościach mocno słychać silnik. Jeżeli autko służy do jazdy po mieście, to wystarczy.
Bardzo ekonomiczne. Na trasie 4,5-4,9 litra/100km, w mieście nie przekroczyłem 7,5litra.
Najtańsze auto w tym segmencie, co prawda może trochę staroświeckie ale za to niezawodne(szczątkowa elektronika). Auto dla ludzi którzy potrzebują gdzieś dojechać, nie dla szpanu.
Do tej pory autko mnie nie zawiodło.