: Zużywa się, ale w Polsce to norma:))
Gdyby nie 3 drzwi (u mnie), to dobry pojazd na tanie auto rodzinne. Z tyłu miejsca tyle, co w nowych, o klasę większych autach i bagażnik tak samo.
Limuzyna toto nie jest, ale nie boi się też dalszej trasy.
Za to do miasta - w sam raz. Mały problem z parkowaniem. Dobrze wyczuć gabaryty auta. Pozbyłem sie swojego przez rozbicie, bo tak bym nim dalej jeździł, dopóki by się sam nie rozpadł:))
Przydałoby się więcej mocy na LPG przy wyprzedzaniu w trasie. Ogólnie silnik żwawy (jak na tę pojemność). W mieście pierwszy na światłach:), w trasie na benzynie leci 140, na gazie już gorzej. Pali zawsze, niezależnie od stylu i warunków jazdy, przawie tyle samo - od 7,2 do 8,5 LPG.
Trochę lepiej chodziła w Maluchu (oprócz niesynchronizowanej 1ki:)), ale ogólnie daje radę.
Można wyr**hać na zakrętach dużo lepsze auta, ogólnie jak na tę wielkość, dobry komfort jazdy i dobre trzymanie się drogi.
Jak na dłoni!
Wszystko w zaięgu ręki. Trzeba się tylko troszke wychylać do mniej ważnych klawiszy (ogrzewanie szyby, przeciwmgielne)
W zimie miewa kłopoty. Przy -10st. musiałem zatykać środkowe kratki (z których fabrycznie leci tylko zimne powietrze), żeby móc jechać w samej bluzie.
Ciężko odparować szyby.
W lecie słaba wentylacja.
Ogólnie dość słaba strona Uno.
Powyżej 100-110 zaczyna być słychać szum powietrza, a wcześniej nie najgorzej jest.
Mój przez 50 tys. i 2 lata (oprócz napraw po kupnie - przeciekający wtrysk) miał wymieniane - nie licząc oleju i filtrów - klocki
szczęki
Ogólnie bezawaryjnie.
Spalanie - średnio 6,4 benzyny
- średnio 8 LPG
Tanie OC.
Za niską cenę można kupić pięciodrzwiowe, ekonomiczne w eksploatacji i naprawach, dość przestronne i dobrze jeżdżące autko.
Nie przypominam sobie nic:)
W trasie nigdy mnie nie zawiódł.
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 i 45KM 33kW