Podsumowując, mocna czwórka (4). Przynajmniej narazie mam taką opinię o tym autku, zobaczymy jaka będzie, gdy przeminie zauroczenie pierwszym samochodem :P
Posiadam silniczek 1.0 Fire z roku 1987 i nie sądziłem, że może on być tak zrywny a przy tym tak kulturalnie pracować :) Jak trzeba, potrafi z siebie wydobyć naprawdę wystarczającą ilośc mocy na trasie, ale w mieście również spisuje się świetnie.
Na ten temat nie mogę zbyt wiele powiedzieć z prostego powodu - moja skrzynia jest kompletnie rozkalibrowana, głównie dlatego, że auto nabyłem od młodziaka, który pewnie z autem robił Bóg wie co. Mimo wszystko biega ładnie mi wskakują tylko czasami wstecznego "szukam" ale po chwili jest ok.
Przy wolnej jeździe (około 60-80 km/h) jest ok. Powyżej tej prędkości daje się poczuć skakanie ale nie jest to zbytnio uciążliwe. Na dniach mam zamiar obniżyć i utwardzić swojego uniaka więc będzie sie pewnie kleił do drogi :)
Brak zastrzeżeń. Do przodu i na boki idealnie, do tyłu nieco gorzej ale i tak wystarczająco do parkowania czy jazdy tyłem.
Hmmm... mam bardzo, ale to bardzo ciężka nogę (po mieście przeważnie 90-100, a w trasie 130-140) ale przy spokojnej jeździe po mieście bierze około 7.0-7.5L / 100km.
Ogrzewanie jest, szkoda tylko, że dopiero po jakimś czasie zaczynam je czuć, Dla porównania w renault 5 po 2-3 minutach można się pocić, tu niestety po przejechaniu z domu do pracy (około 10 km) nadal jestem zmarznięty :)
Z przodu mnóstwo miejsca jak na takie autko. Z tyłu raczej też ok dla dwóch osób, gdy jada już trzy robi się lekko ciasnawo :)
Dla mnie porażka ale mam usprawiedliwienie - posiadam typowy tuningowy wydech remusa, wielkością przypominający wydechy z Jelcza czy Stara :) Stąd naprawdę ogromny hałas przy wyższych obrotach. Powyżej 90-100 km/h zaczyna się słyszeć powiewy wiatru...
Odpowiedziałem na to pytanie kilka punkcików wyżej :P
Za takie pieniądze raczej nie kupimy nic innego. Owszem jest coś w stylu Renault 5 (ale części drogie bo to Francuz), jest np. Ford Escort czy Fiesta (części jeszcze droższe). A maluchem kto by chciał jeździć :)
Mam te autko kilka dni dopiero, ale jak narazie jest ok. Nic się nie psuje, odpala na pierwszym przekręceniu kluczyka, ogólnie jest dobrze :)
Poważnych usterek brak. No ale zobaczymy za jakiś czas :)
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 i 45KM 33kW