powinien się mniej psuć, miałem wczesniej 3 japończyki, jeden 10 letni ale takich awarii nigdy nie miałem jak we fiaciorku; jest to samochód potwornie prosty, bez żadnych wodotrysków, jako autko w mieście do pracy spisuje się doskonale, jako samochód na wakację odradzam z całą stanowczością;
silnik pracuje dość dobrze, generanie nie narzekam, jest trochę głośny gdy jest zimny; mam go od 1,5 roku i zauważyłem że silnik to chyba jedyna mocna strona tego samochodu
działa fatalnie; często zacinają się biegi i bardzo ciężko chodzi, chyba że moja jest zepsuta; raz mi się zacieła, pewnie ukłąd sterowania jest do wymiany
jak na taki samochód to jestem mile zaskoczony; jest w miarę wygodny, trochę za miękki
małe lusterka boczne; ogólnie widoczność dość dobra
na przyzwoitym poziomie;
długo się nagrzewa; fatalnym rozwiązaniem jest nawiew zimnego powietrza ze środkowych wlotów, trzeba je zamykać zimą bo jest strasznie zimno
daję ocene dobrą, bo jak ta taką klasę samochodu to jest całkiem przyzwoicie
przy prędkościach powyżej 110 km/h jest zbyt głośny
ten silniczek pali naprawdę niewiele; zastanawiałem się nad instalacją LPG ale stwierdziłem, że to nie ma sensu; na trasie 5/100 przy prędkości ok. 110 km/h, w mieście 6,5/100; przeglądów w ASO nie robię, u prywaciarzy naprawy są tanie, zdecydowanie tańsze niż w samochodach niemieckich, ceny części są przyzwoite
cena jest bardzo niska, części są tanie, zużycie paliwa niewielkie; biorąc to wszystko pod uwagę opłaca się kupić ten samochód, chyba że ktoś nie ma czasu jeździć zbyt często na warszat; przypuszczam, że trafiłem na wyjątkowy pechowy egzemplarz ale mógłby psuć się rzadziej; jako samochód do pracy w mieście, nawet taki stary, warto kupić;
przepalają się żarówki na konsoli, cieknie spod uszczelki przeniej szyby i z pod maski - woda wlatuje do środka na dywanik, to mnie najabardziej denerwuje; czytałem isłyszałem że to nagminna usterka uniacza; można to jakoś uszczelnić ale nie wiem jak; pewnego dnia miałem po deszczu 3 cm wody na podłodze; to chyba lekka przesada
z tą pozycją nie jest nalepiej; mój ma 11 lat, przebieg 180000 więc być może ma prawo się psuć ale bez przesady; w ciągu 1 roku wymieniłem pompę wodną i rozrząd, korektor zapłonu, kopułkę aparatu zapłonowego, przewody, wahacz, łożysko w przenim kole, amortyzatory, łożysko oporowe sprzęgła i inne drobiazgi; mam nadzieję, że jak to zrobiłem to nie włożę w niego w ciągu najbliższych 2 lat;
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 i 45KM 33kW