Witam,Jeździęłm tym autem w sumie nieco ponad dwa miesiące pracując i wyjezdzając pare razy do Turcji gdzie było moim autem służbowym.to opcja sedan FL z silnikiem 1,6 i automatem (nie było tu takiej konfiguracji więc zaznaczyłem sedan przed FL.Auto idiotoodporne,bez sladów zuzycia chociaz non stop w uzyciu z różnymi kierowcami (auto firmowe) Funkcjonalne z wersja nadbogatszą z mozliwych.Tempomat działajacy prawidłowo,tablet do sterowania również (ten większy) Nie przepadam za tabletoza samochodową ale nie ma wyjścia wszystko idzie w tym kierunku.Skrzynia dwusprzągłowa niestety bez programów np sport czy zima i do tego ustawiona ekonomicznie (ciągnie maksymalnie długo na najwyzszych biegach przed redukcja) no ale to nie auto do szaleństw.Funkcjonalnie silnik wystarczajacy i radzi sobie bezproblemowo po gorach z kompletem otyłych pasażerów.Zawieszenie sprężyste ,nie za twarde,nie za miekkie....co ciekawe skrzynia nie serwisowana bo nikt o tym nie pamieta (nie wiem czy nawet wie bo pytałem i techniczny robił wielkie oczy) a wykręciła prawie 200tys.....Spalanie wpisuję "na pałę" bo mnie to nie interesowało - płacone firmówką.
Do tego auta wydaje sie być idealny,wiadomoze zawsze może byc mocniejszy i to nie ma końca.
Mogła by byc skalibrowana bardziej sportowo,ale jak wspomniałem ,bez serwisu 200tys,najbardziej udany automat dwusprzegłowy na rynku wg moich badań.
Góry,dziury,autostrada -daje radę.Układ jezdny idealny na srednie warunki drogowe
Śladów rdzy nie zauwazyłem nigdzie a byłem z tym autem na podnosniku....
Bez zarzutu,czujniki z tyłu jak zwykle wszędzie pomagają.
Wszystko na swoim miejscu ,niestety te sterczace tablety z kokpitu nie dla mnie
W tej klasie czempion.4 grubasy (włacznie ze mna) daja radę.Bagażnik wystarczajacy i szczęsliwie normalne koło dojazdowe
Potrafi zawyć zanim zredukuje bieg,powyzej 140km staje sie drazniąco głosniejszy.
Daje 5 bo nie wiem ale to niedrogie auto.
Czy jest cos lepiej? Jak ktos uważa ze materiały słabe bo czarne plastiki polecam corollę 2018 1,6 :) Po prostu sprawdżcie.....wg mnie in plus jakościowo fiat.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 E-Torq 110KM 81kW