Komentarz tylko na podstawie jazdy próbnej, ale ponieważ jest to nowość, może komuś się przyda. Bryła jaka jest każdy widzi - w miarę ładna. Za to pod maską bardzo plastikowo. Pewnie autko jest przygotowane na europejskie crash-testy, ale przypuszczam, że small overlap test nie został by zaliczony. Szeroki pas przedni może też utrudniać ewentualne naprawy, choć miejsca dookoła silnika jest sporo. Na plus dość łatwy dostęp do żarówek
Silnik jak na 95 kM jest dość ospały. Trzeba go kręcić żeby sprawnie ciągnął. Przy normalnej eksploatacji (tak to 3500 obrotów) stare silniki 1,4 np z grupy VW (75-86kM) są porównywalnie chętne do pracy, a może nawet bardziej. Przy niskich obrotach i szybkim puszczeniu sprzęgła potrafi dostać czkawki - przypuszczam, że przebieg krzywej momentu obrotowego startuje z bardzo niskiego poziomu.
Przeciętna, są lepsze, są gorsze. Co mnie zdziwiło: podpowiedzi zmiany biegów są ustawione bardzo "nisko". Przy toczeniu się ze stałą prędkością 45 km/h już sugeruje 6 bieg! Próbowałem. Silnik nie szarpie, nie czuć wibracji, ale na zdrowie raczej mu to nie wyjdzie.
Z mało kilometrów przejechane, żeby coś sensownego napisać
Fajne duże lusterka
Trochę przeszkadza rozbudowany na szerokość środkowy tunel na wysokości kolana kierowcy, ale to obecnie "standard". Mała pojemność schowka.
Pokrętła manualnej klimatyzacji sprawiają wrażenie "chińszczyzny". Mają luzy jakby miały zaraz odpaść, choć wcale nie twierdzę, że odpadną.
Z przodu jest nieźle. Z tyłu już gorzej. Linia dachu jest b. nisko poprowadzona. Autko ładnie wygląda, ale na tylnej kanapie nawet przeciętnego wzrostu mężczyzna szoruje włosami po podsufitce. Szczególnie kiepsko jest na środkowym miejscu, gdzie kanapa jest ciut wyższa, a dach obniżony. Tu nawet przy wzroście 176 trzeba schylać głowę. Za to zdecydowany minus. Co ciekawe tylne oparcie ma wyciągany podłokietnik, ale otworu na narty nie da się zamówić nawet w opcji. Pierwszy raz spotkałem coś takiego. Oparcie kanapy jest składane, ale siedzisko już nie.
Takie sobie. Na pewno nie jest takie dobre jak zachwalają sprzedawcy.
Spalanie podane niżej tylko z mojego krótkiego testu
Cena wyjściowa nie jest zła ale w środku czuć, że jest to auto budżetowe.