Silnik jest świetny- tak też mówią wszyscy mechanicy, którzy go widzieli. Zapala bez problemu nawet przy -15 stopni. Przyśpieszenie przy większych obrotach daje komfort wyprzedzania na trasie.
Raczej bez problemów się przełącza po krótkim przyzwyczajeniu.
Po wymianie wahacza i opon na zwykłe felgi stalowe 14" z 15" które miałem - jest nieźle.
Widoczność jest światna. Siedzi się dosyć wysoko i można patrzeć wszędzie.
Może jednak pstryczek od awaryjnych przerzuciłbym gdzieś obok kierownicy a nie nad niątak jak jest obecnie.
W ziemie są małe problemy z uregulowaniem ciepła. Zobaczę jak będzie latem.
Myślę, że miejsca jest dużo - mimo iż samochód wygląda na krótki.
Jest nieźle, mój był chyba "trafiony" więc szumi powyżej 80 km/h. Ale ogólnie jest nieźle -zwłaszcza po zamontowaniu radia.
Miasto 7,3 l/100; trasa 5,67 l/100 w zimie. Trochę włożyłem na początku po jego kupnie: wymiana wahacza, wymiana i naciągnięcie linki hamulca ręcznego (jedna się zerwała po naciągu); wymiana wycieraczek i spryskiwaczy, wymiana drążka kierunków (nie raz nie wracał po zakręcie", silniczek od wycieraczki tylnej, inne drobnostki) - około 600 zł. Dalej zobaczymy.
Kupiony za 6 tyś plus około 1 tyś w dodatki i opony zimowe z felgami. Jest nieźle.
Małe probelmy z elektryką. Ale w moim egzemplarzu wciąż działa kontrola świateł i wiem kiedy się przepalają! Zepsuty był silniczek od tylnej wycieraczki.
Nie wiem czy wahacze można uznać za poważne usterki...
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 92KM 68kW