Calikiem udana konstrukcja jak na lata 90. Dobrze sie zbiera juz od 1,5 tys i ciągnie aż do odciecia czyli 4.2. Co pozwala praktycznie nie zmeniac biegow, ruszać bez gazu itp:) nawet początkujący kierowca doskonale sobie z nim radzi, mozna \"strzelić\" ze sprzęga a on i tak nie gaśnie:)
dosc krótkie przelozenia pozwalaja na szybkie rozpedzanie u mnie padl synchornizator 3 biegu :(
posiadalem wersje GT czyli nieco niższe i twardsze zawiesznie przez co prowadził sie bardzo dobrze na suchej nawierzchni, na śliskim przez ciężki silnik z przodu wykazuje dość spora podsterowność
tu naprawde jest ok widac wszsytko
Wielozadaniowe przelacznik podswietlane w nocy to klasa sama w sobie :) kto jezdzil to wie. po za tym wszytko na swoim miejscu bez zbednych wodotrysków. Dodatkowo mialem wskażnik ciśnienia oleju i doladoawnia turbo:) - świetny gadzet
W zimie trzeba ok 15 km zeby zrobilo sie ciaplo, w lecie jak to bez klimy szyby w dółi jazda :)
Jezdzilem głownie we 2 osoby miejsca az nadto:) pół kubełkowe fotele przyjemnie podtrzymywały ciało w zakrętach
Ja to w diesel-u na wolnych obrotach slychac rechotanie powyzej 80 tylko szym powietrza i opon
ja na 90koni 5,5 litr to bardzo dobry wynik
nie jest to pojazd pierwszej młodości duża ilość elektryki lubiła czasem spłatać psikusa
raz tylko przeskoczyl mi pasek rozrządu ale to z mojej winy
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 92KM 68kW