Ocena kierowcy - Fiat Tipo I

Silnik 1.4 76KM 56kW
Rok produkcji 1992
Fiat Tipo I 1.4 76KM 56kW 1989-1995 - Oceń swoje auto
Jestem zadowolony.
Jak na fiata z przebiegiem 157000 km i silnikiem 1.4 to zbiera sie calkiem niezle.Z elastycznoscia gorzej ale na "trójce" idzie jeszcze zwawo do przodu!!
Skrzynia jest kiepska zwlaszcza jak jest zimno.Wsteczny nie chce wskoczyc ale jak sie juz jedzie to pozytywnie.
Dla porownania powiem,ze jezdze tez fiatem punto z 2004 roku i tipo jest o niebo lepsze!!
Calkiem niezle.Jak powyzej.W punto duzo mniej widac.
dosc dobra
dosc dobra
Bez komentarza!!To autko w swojej klasie jest bezkonkurencyjne!!Jechalem kiedys Vectra i czulem sie tam zle!!Po prostu bylo ciasno!! ... jak w kazdym oplu ... ;)
glosno slucham radia wiec nie wiem ale mamusia twierdzi,ze jest glosno.No coz stare autko...
Cześci tanie,przeglady też a paliwo...hmm...to zalezy jak sie tym autkiem jezdzi.Ja mam ciezka noge ale nie spalilo mi nigdy wiecej niz 11 litrow.Byla to zima przed remontem glowicy!!!Teraz mieszcze sie w 9,5 przy gazie w podlodze na kazdym biegu!!
trudno powiedziec ale niech ktos sprobuje kupic INNE autko tak ekonomiczne,zwinne i PRZESTRONNE w takiej cenie.
nie spotkala mnie drobna usterka. odpukac ;)
wystepuja dosc rzadko.mam to autko dopiero albo az dwa lata i w sumie to tylko alternator padl.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 76KM 56kW [l/100km]

7,1