: bardzo żywiołowo reagujący silnik,powyżej 1800 obr,ocynkowana blacha
: wymiana końcówki wydechu,bo rdzewiał i sie zaczął otwierac
bałem sie auta ,po tym co ludzie wypisują na temat aut marki FIAT,mieszkam w Danii i tam sie nikt nie przejmuje ze auto z taką marką sie kupuje choć im lepsza marka typu audi,bmw,ww to inaczej na ciebie patrzą ale jak przychodzi zapłacić za nie bo to marka to już sprawa ma sie inaczej,dla nich ma jezdzić i tak podszedłem do tego bo potrzebowalem dużego, diesla ,i tani w naprawach.aut bez awaryjnych niema i jak dochodzi do wymiany chociażby wachaczy przednich i stabilizatorów to ja jestem zadowolony,nie wiele kosztuje a spróbujcie wymiany w audi ,cha cha już uśmiechu takiego nie będzie jak zobaczy rachunek,teraz co do znaczka na kierownicy czy na grilu,denerwuje cię że to taki znaczek ,zmień gril,modyfikacja kierownicy i nie będziesz widział,ale pytanie po co? czy ludzie cię będą bardziej szanować ze jezdzisz np audi,bmw czy innym autem? nic z tych rzeczy,ja dbam o auto i nim jeżdże a ostatnio zamontowałem sobie tempomat:)blachy są ocynkowane i nie grozi mi rdza,jeżeli ktoś sie chce czegoś jeszcze dowiedzieć to pisać na mail mar_fil@wp.pl
głośny silnik,słaba kultura pracy
skrzynia nie wrzuca precyzyjnie biegów,wchodzą tak jak by skrzynia była pozbawiona oleju
nie ma problemu mimo że to kombi,jak chcesz docenić widoczność to przejedź sie peugeot 407 sw a potem ocena
włączam silnik jade z 10 min i już mam ciepło w aucie,jest lepsze niż miałem w audi
no tu przy 130 to lepiej radio mieć włączone ale na autostradach tak do 150 km/h jeszcze znośnie a po wyżej głośno
silnik rewelka,w miescie nie przekraczam 6,5l w trasie można zejść do 5 litrów ale nie przekraczając 120 ,a przy 200km/h 9l/100 to też nie jest źle,ogólnie oceniam b.bobrze
dałem wysoką ocenę gdyż za te pieniądze nie znalazłem nic tak wyposażonego,za swojego prosto z niemiec dałem 20,000 zł i nie żałuje tej decyzji
mam go od nie całego roku,jeżdzę nim w trasy Niemcy,Dania NO I TEŻ TROJMIEJSKIE DROGI czasem dalej w Polske sie zapuszczam i jeszcze nie miałem żadnych postoi ze wzg na stan auta,silnik dobrze pracuje,klimatyzacja manualna,wspomaganie kierownicy ok,wymiana tylko filtrów,olei i oczywiście akumulator musi być sprawny,ja wstawiłem 72 większy niż oryginalny i nie narzekam na jakieś włączające sie kontrolki czy dziwne zachowania auta,jeżdż na zwykłym ON i zawsze dojeżdzam do celu
żadnych usterek nie zanotowałem,jak dotąd
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 JTD 115KM 85kW