: całokształt. niby taki samochód zawodny (wg rankingów), a tak nie jest. i potrafi niejednego cwaniaczka ze 180 KM pod maską zaskoczyć, w szczególności na elastyczności :)
: żarówki mijania prawe i tylne lewa postojówka
nie mam do tego samochodu obiekcji. dobrze się prowadzi, jest obszerny i komfortowo resoruje. można poszaleć, ale można jechać ekonomicznie, w zależności od potrzeb. psują się drobiazgi (żarówki), a ceny części (w szczególności oryginałów) w porównaniu np. do suzuki są wręcz okazjonalne. polecam serwis w piasecznie, tylko nie do klimy. resztę robią super.
czasami ma za dużą \"turbodziure\"(na zimno), tak brak zastrzerzeń
jak dla mnie - super, zero haczeń, zawsze pełna precyzja.
z aut \"popularnych\" różnych klas którymi jeździłem (a troche ich było, europa, azja i usa) jak dla mnie lepsze są tylko fordy i volvo.
hm, tu mnie denerwują lusterka zewnetrzne, w szczególności gdy szkła miałem standardowe (bez poszerzenia o martwe pole). z poszerzeniem czy bez, trzeba umieć dobrze ustawiać sobie lusterka, tak to uwag nie mam. super pomaga szybka w tylnym słupku.
wszystko na swoim miejscu i w zasięgu ręki, nic się nie blokuje. wspaniały chłodzony schowek przed pasażerem i super regulacja kierownicy w obu płaszczyznach. dodatkowo dobra, nie za duża i nie za gruba kierownica. brakuje mi podłokietnika. i troche za nisko jest cięgno do regulacji fotela. i tylko dlatego 4 (ale +)
porównując to auto z chociażby bmw 3 czy s klasą, albo niżej z passatem b5 to jest to mistrz przestronności, w szczególności drugiego rzędu. w szczególności nad głowami i na stopy. może to niektórych zdziwi, ale to prawda. a mój nie jest kombi.
diesel bywa trochę przygłośny, ale taka jest jego natura. w benzynie z pewnością byłoby lepiej.
za te pieniądze i do tego wieku - super auto.
w sumie przez 50 tys km wymieniłem: 4 żarówki, świecę żarową, łącznik stabilizatora, wachacz (sworzeń) i wymieniłem w zeszłą zimę akumulator (46ah to za mało do diesla na -20 na dworzu). tak to olej, ropa i do przodu. szwankowała troche klimatyzacja, ale wreszcie trafiłem do dobrego, porządnego serwisu i cała naprawa polegała na czyszczeniu parownika (polecam tym, co cieknie do środka po wyczyszczeniu kanalików)
brak. i sie nie zanosi.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 JTD 115KM 85kW