Ocena kierowcy - Fiat Stilo Hatchback

Krzysiek, 14 lat temu
Silnik 1.9 JTD 115KM 85kW
Rok produkcji 2002
Fiat Stilo Hatchback 1.9 JTD 115KM 85kW 2001-2005 - Oceń swoje auto
Układ elektryczny : Skomentuj tę usterkę...
Naprawdę niezłe autko, za ta kasę nie do znalezienia coś innego z tym rocznikiem i wyposażeniem. polecam
Jest to auto dla żony, przesiadła się z golfa 3 TDI , przepaść między nimi. JTD jest cichy, nawet cichszy od mojej foki 1.8 TDCI , która ma niecałe 50 tysięcy najechane.
Łatwo wchodzą biegi , lekko w porównaniu do foki 1.8 TDCI, ale trochę mniej precyzynie
Tu to kwestia gustu. Stilon jest miękki, jak ktoś lubi to ok. Autko bardzo rodzinne do spokojnej jazdy wakacyjnej , a nie na szybko przejeżdżane kręte drogi. Tu foka, precyzje prowadzenia bije go głowę.
Trochę przednie słupki przeszkadzają , ale ogólnie ok. Siedzi się wysoko.
Wg. mnie nie ma się czego czepić, może obsługa komputera troche skomplikowana, ale jest on dość mocno rozbudowany.
Nie wiem jak w lecie w zimie jest ok.
Tu to stilon bije nał eb fokę mkII , golfaIV , A3 i inne temu podobne.
Hm, motor ok. , ale jak się siedzi z tyłu to troche za dużo słychać szumów od podwozia.
na razie ok. trasa 6 - 6,5 L
hm, tu mamy tak : coś się podziało z zamkiem ( klamką) tylnej klapy , ale może coś ja namodziłem. No i chyba przepływka do wymiany. Drobiazgi elektroniczne. wszystko ok. auto trochę stało i jak nim pojeździem to chodzi super,a z klapą sam namieszałem cos w ustawieniu komputera. ale problem jest z radiem , gdyż nie znajduje fal a jak są to je gubi
na razie brak
Dziennik kosztów dla Fiat Stilo Hatchback 1.9 JTD 115KM 85kW