Ocena kierowcy - Fiat Stilo Hatchback

Jacek G., 19 lat temu
Silnik 1.6 16V 105KM 77kW
Rok produkcji 2005
Fiat Stilo Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW 2005-2007 - Oceń swoje auto
Żeby nie przechwalić - auto spisuje się świetnie, spełnia moje oczekiwania, prezentuje się super (3d)! Nie żałuję że kupiłem, to była dobra decyzja. Polecam - to dobre i niedoceniane auto.
Kultura pracy doskonała, elastyczność dobra. Jestem zadowolony.
Żadnych problemów, dobrze zestopniowana, przyjemnie się przełącza
Prowadzi się pewnie, brak nerwowych reakcji w zakrętach, dobrze tłumi nierówności.
Uważam że można dać taką ocenę. Współczesne auta cechują się często wysokim tyłem i wysuniętymi do przodu słupkami A. To ich cecha - nie wada. Obecnie żadne chyba auto nie dorówna w tej kategorii np. Wartburgowi - cienkie słupki i szyby do pasa :-)
Wszystko tam gdzie ma być. Po godzinie jazdy w mieście ręce i nogi same trafiały gdzie trzeba.
Szeroki zakres reg. prędkości dmuchawy (wersja z automatyczną klimą), skutecznie odmraża, chłodzi i grzeje.
Z przodu bez ograniczeń, z tyłu nikt się nie skarży.
Z zewnątrz na wolnych obrotach ledwo go słychać, w środku nawiew na trzecim biegu zagłusza silnik zupełnie - dobrze ze jest obrotomierz :-) W czasie jazdy słychać głównie szum opon i wiatru (lub muzykę), można rozmawiać półgłosem. Powyżej 4 tyś. obrotów silnik już słychać wyraźnie.
Pali ile musi - czyli niedużo. Silnik jest ekonomiczny i czysty (nie bierze oleju) a o litr w tę czy w tamtą nie chodzi. Śmieszy mnie jak chełpią się niektórzy że ich auto pali 0.5 litra mniej niż sąsiada a przy tankowaniu kupują dwie paczki Malboro i masę innych pierdół - i gdzie ta oszczędność? :-)
Dobrze wykonane, solidne materiały (obicie foteli troszkę się wygniata)
Nic się nie psuje, nie trzeszczy, nie stuka. W mroźne dni czasem się zamek nie otworzy pilotem za pierwszym razem
Żadnych poważnych usterek.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 105KM 77kW [l/100km]