Witam, autko kupiłem z przebiegiem 170000 tyś km i mam je w posiadaniu od 1,5 roku - posłuży mi jeszcze rok i się rozstajemy więc już mogę powiedzieć co nie co. Z pozytywnej strony to na pewno ceny części i łatwość napraw, jest to auto typowo dla młodego kierowcy który trochę musi poznać się na mechanice wymiany łączników , kloców , wahaczy , tarcz , płynów są tak proste że można to zrobić na parkingu w czasie podróży zestawem podstawowych kluczy + cena części , trudno o tańsze młody kierowca nie wyjdzie ze sklepu z pustym portfelem i łzami w oczach :) na pochwałę zasługuje skrzynia biegów i łatwość prowadzenia tego auta to istny gokart który pięknie jak na tak małe autko trzyma się drogi. Druga strona medalu to oczywiście układ elektryczny który nie wiem z czego jest zrobiony ale ehhhh , dramat np. padła mi kostka z tyłu i wtedy podczas włączania kierunku gasły pozycyjne a kiedy hamowałem odpalała tylna wycieraczka - niby nic , ja się tam uśmiałem ale kogoś może irytować - bardzo kłopotliwy sterownik główny na siniku cena nowego to 1100 pln - przy wymianie przeniosłem go dalej od silnika przy zakupie trzeba go koniecznie sprawdzić w jakim jest stanie. Silnik - jeśli nie bierze oleju sprawuje się całkiem całkiem ale brak kultury pracy całkowity - chodzi toto jak Diesel naprawdę i to jak wiekowy diesel. Jeśli ktoś chce kupić to autko na grzyby , ryby etc. to również odradzam ponieważ jest ono bardzo , bardzo niskie. Reasumując - stilon to dobre autko nawet na trasę , gdyby nie jego elektryka oraz paliwożerność na poziome 7-8 litów zawsze to naprawdę zasługiwał by na ocenę bardzo dobrą . Generalnie polecam mało wymagającym osobom z ograniczonym funduszem.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 103KM 76kW