: wykończenie. Pierszy fiacik (mój 5 fiat w tym alfa), w którym nic nie skrzypi, nic nie stuka, nie puka.
Dałbym 4+. Auto bardzo sympatyczne, wygodne, w większości też dobrze wyposażone. W zasadzie nie mam do czego się przyczepić. Może odrobinę to miękkie zawieszenie.
Silnik całkiem fajny. 103 KM spokojnie wystarczają do jazdy po mieście i na wycieczkę. Auto rozpędza się bardzo poprawnie, u mnie zero problemów z motorem.
Skrzynia jak na fiata bardzo miła, czasem wsteczny zazgrzyta przy wrzucaniu.
Komfortowo i przyjemnie, ale zbyt miękko. Mam wrażenie jakbym prowadził wannę pełną wody. Generalnie przypadnie do gustu spokojniejszym kierowcom, rajdowcy raczej się zawiodą.
Jak dla mnie kiepskawo, szczególnie do tyłu. Niby sporo dużych szyb, ale ciężko mi się przyzwyczaić.
wszystko doskonale.
na 5. U mnie niestety brak klimy, który daje się we znaki w cieplejsze dni.
Miejsca pod dostatkiem. Trasa w 4 osoby nie męczy w ogóle... w 5 osób nie jest już tak kolorowo, ale od biedy można próbować. Plusem auta jest spora ilość miejsca nad głową i na nogi z przodu.
Daję 5 mimo, że pewnie u konkurencji pewnie jest jeszcze lepiej, ale tak wyciszonego fiacika jeszcze nie widziałem.
Zużycie paliwa zależy od stylu jazdy i od korków. U mnie waha się na poziomie 9,1 - 10,5.
90% to spalanie rzędu 9,5l/100km.
Trasa to już granice 6 litrów i wzwyż. (6l to spokojna cywilizowana jazda w granicach 100km/h)
Ceny napraw: nie mam pojęcia.
za 20k zł sprawiłem sobie ładne niedrogie w utrzymaniu auto z końca 2003 z przebiegiem 40kkm. Dla mnie rewelacja.
Mój egzemplarz ma się bardzo dobrze (pewnie wynik małego przebiegu). Jedyne zastrzeżenie mam do żarówek, które przepalają się podobnie jak w innych autach (chyba nie częściej), jednak do ich wymiany trzeba ręki ośmiolatka wyposażonej w dwa łokcie, anielskiej cierpliwości i jednodniowego urlopu. Dostęp do żarówek jest beznadziejny.
Przód pasażer- kiepsko
przód kierowca- niemożliwe
mój stilon jeździ póki co rewelacyjnie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 103KM 76kW