Nie zniechęcajcie się negatywnymi opiniami o tym autku. To naprawdę dobry samochód. Na wskroś nowoczesny, dobrze wyposażony nawet w standardzie. Mam okazję jeździć innymi samochodami z tej półki i śmiało można powiedzieć, że autko nie odstaje a nawet przewyższa konkuręcję. Może jednak zmieni się powiedzenie, że fiat to tylko fiat, czy ford i fiar g.... wart.
Można wiele mowić, ze słabo ciągnie na niskich biegach itp, ale przecież to silnik 1,4 nie wymagajmy cudów. Jest naprawdę przyzwoicie i gwarantowane 180 km/h osiągniemy bez problemu. Spokojnie można jechać 160 nie męcząc autka. zdecydowanie lepiej niż Astra II z takim silnikiem nie mówiąc o Focusie.
Elastyczny na 4 i 5 biegu.
bez problemu znajdziemy odpowiedni bieg, który gładko wejdzie
Nieźle to właściwe określenie. Dobrze trzyma się na zakrętach. Słyszałem opinie, że kładzie się w zakrętach - przesada.
słabo widać do tyłu ale coś za coś 3 drzwiówka jest śliczna i tak musi niestety być
ok. wszystko fajnie rozmieszczone. To nieprawda, ze za dużo przycisków - jak w samolocie :-) Zegary czytelne
klima super
szeroko i wygodnie trochę za wysoko na fotelach
mogłoby być ciszej szczególnie na niskich biegach, ale dźwięk jest przyjemny
na razie komputer pokazuje ciągle średnie 6,6l/100km
nie wiem jak będzie sprawowała się tapicerka wyglada trochę tandetnie. Mam nadzieje, że wygląd nie idzie w parze z jakością.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V 95KM 70kW