Ocena kierowcy - Fiat Stilo Hatchback

klimek, 16 lat temu
Silnik 1.4 i 16V 95KM 70kW
Rok produkcji 2004
Fiat Stilo Hatchback 1.4 i 16V 95KM 70kW 2004-2005 - Oceń swoje auto
mysle ze w tej cenia z takim wyposazeniem trudno spotkac tak dobre i poczciwe autko rodzinne.
Tu nie można sie niczego doczepić - silnik bardzo ochoczo wchodzi na obroty przyspieszenie nokałtuje a wyprzedzanie nie sprawia problemów.
Biegi wchodza bez zgrzytów oraz płynnie a 6 bieg jest dobrym rozwiazaniem na trasach. Moze kogoś bedzie denerwowało troche długie przełożenie ale ja takie lubie:) nigdy nie obcinałem sobie gałek nie mam kopleksów:)
Tu ocena tylko dobra niestety bo w bravo było lepiej. Zwykłe wspomaganie jest jak dla mnie ciut za toporne aczkolwiek mozna sobie odpalic wspomaganie *2 (city) i wtedy jest troche zadobrze moze to kwestja przyzwyczajenia ale ja bym wolał jedno pośrednie.
bardzo dobra widoczność do przodu jak i do tyłu z parkowaniem nie ma problemów dobrze widoczny kontur auta.
Wszystko pod reką w sasiegu reki, intuicjonalnie. Dla mnie tymbardziej fajnie bo miałem Bravo wiec troche podobnie. Durzo kieszonek i skrytek.
Jeśli nie licząc, ze moje autko nie posiada klimy niczego mi nie brakuje dobrze chłodzi i grzeje.
Bardzo dobrze nawet wysokie osoby nie beda cierpiały, z tyłu nie wiem nie jechałem tam ale nikt sie nie skarżył a jechali i w dwóch + fotelik z dzieckiem. Wiec uznam, że jest ok.
To chyba najsłabszy punkt samochodu - nie jest zle ale bez rewelacji jak dla mnie mogli troszke wyciszyć bardziej. Na wysokich obrotach bez radyjka słychać silniczek> fakt faktem co to za autko co miło nie pomruczy właścicielowi:)
Dobrze jak na moj styl jazdy a nie lubie byc zawali droga to chyba bardzo dobrze.
raczej dobrze wiekszych wpadek kosztownych nie zanotowano:) odpukać:)
narazie nic wiekszego i oby tak dalej

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V 95KM 70kW [l/100km]

6,2