: wada konstrukcyjna alternatora
przeciętny samochód dla przeciętnego Polaka
zerwany pasek rozrządu (niecałe 2,5tys km do kolejnej wymiany paska - serwis zaleca wymianę co 50tys., ja czekałem do 60tys.); poza tym dość zrywny ale wrażliwy na jakość paliwa
przy 300tys. problem z "wrzuceniem jedynki", potrafi się zablokować na jakimś biegu i wtedy jest chwila niepewności ale po pewnym czasie wszystko ok.
duże przechyły na zakrętach, wysoko umieszczony środek ciężkości, potrafi na zakręcie obrócić o 180st.
może być, na początku trzeba się przyzwyczaić do dużego bagażnika i słabej widoczności do tyłu
kwestia przyzwyczajenia się, może być
zimą szybko się nagrzewa, u mnie parują szyby
z tyłu trochę ciasno dla 3 osób
jak na tą klasę auta - dobre
zużycie paliwa na przyzwoitym poziomie jak na 100 koni, mało zamienników - części z serwisu Fiata strasznie drogie, robocizna podobnie jak w serwisach innych producentów
toż to tylko Fiat za nie duże pieniądze (ale tylko przy zakupie) serwis potem odrabia na częściach zamiennych
dużo denerwujących drobiazgów (przepalone kontrolki, problemy z ustawieniem nawiewów, itp), dużo odprysków na lakierze - metalik
słabe sprzęgło co ok. 120tys. do wymiany cena wymiany taka, że najlepiej wymienić kompletne sprzęgło; trzeba uważać z rozrządem, pękające obudowy alternatora uwaga na duże kałuże
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 103KM 76kW