Ocena kierowcy - Fiat Siena

r.tom@op.pl "cygan", 17 lat temu
Silnik 1.6 i 16V 103KM 76kW
Rok produkcji 1998
Fiat Siena 1.6 i 16V 103KM 76kW 1996-2001 - Oceń swoje auto
Inne : jest piękna z przodu
Układ elektryczny : alternator
Karoseria : troche rude wyłazi
Inne : termostat
auto potrafi zaskakiwać , kiedy chce to jeździ kiedy nie chce to udaje że jest popsute.Ma sportową żyłkę , auto jest żwawe nie jedno bmw wyprzedzi . Auto naprawde szybkie podróż z wawy do Jastrzębiej Góry pokonałem w 4.5h żadko kiedy licznik pokazywał 80km/h wahało sie pomiędzy 120 a 160 km/h a nawet mam zdięcie z foto radaru (pamiątka) 182km/h i to z 5 osób na pokładzie. Części są drogie ale w możliwych cenach jeżdżę sienką ponad 2 lata i zakochałem sie w tym aucie, największą wadą jest obudowa alternatora pęka , tylko dla tego że jest w niebyt dobrym miejscu , zbiera sie syf i obudowa nie wytrzymuje i pęka zresztą za dużo jest tam wsporników wsporniczków itp, nie można jej zaniedbywać bo długo nie pojeździ nie mówie o regularnym serwisowaniu ale wymianą części zanim sie zużyją chociaż z częściami ciężko ale nie chodzi mi o dostępność do sieny jest mnóstwo części tylko czasem jest cięszko trafić na właściwą część w servisie czy w sklepie zaskakują mnie wciąż mówiąc że np są trzy rodzaje linek sprzęgła i żeby kupić właściwą nie można sugerować sie po roczniku trzeba przynieść na wzór tak jest z wieloma NIESTETY częściami pozdro dla wszystkich szczęśliwych posiadaczy tych cudownych aut .
biegi nie wchodzą jak marzenie niezbyt precyzyjna ale lepsza niż u wielu konkurentów z tej klasy i tamtych lat słyszałem że zmieniali ją kilka razy
jak sprawny do super sie prowadzi wykazuje małą tendencje do nad sterowności ale może sie myle nie jestem fachowcem
jak dla mnie za duże słupki z przodu ograniczają widoczność pieszych lub innych pojazdów ale tylko na nietypowych skrzyżowaniach poza tym to w porządku
w miare spasowane plastiki sporawy schowek ogromny kufer
na temat ogrzewania nie chce sie wypowiadać mam tylko nadzieje że wreście dojde do tego czemu ciągle leci ciepłe powietrze
przestrzeni kierowca ma dużo czego nie można powiedzieć o pasażerach siedzących z tyłu mają niewiele miejsca na nogi
mam sportowy tłumik tagże troche chałasuje
jak na ten litraż to normalnie LPG 11 c.mieszany benz 10 c.mieszany
siena trzyma sie swojej ceny jakość jest przeciętka ale to tylko fiat
jak to fiat zawsze coś sie popsuje
jak sie nie zaniedba to nie grożą

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 103KM 76kW [l/100km]

10,8