Kupiłam nowsze mniejsze auto, muszę sprzedać Sienę :( Aż łza w oku się kręci...
Odpalał bez problemu nawet przy - 25!!! (W Ukrainie), zrywny, energiczny. Nie szaleję na drogach, jeżdżę 50-65 po mieście i 90-140 poza miastem. Silnik zawsze suchy, nie bierze oleju.
Skrzynia bez zachwytów, niby okej, ale trójka wchodzi ze zgrzytem. Przedtem (187 tys. przebiegu byla naprawiana skrzynia, jedynka i dwójka nie chcieli wchodzić WOGÓLE.) Z tego, co wiem, była to już trzecia naprawa skrzyni (poprzedni właściciel-policja nie szanowała tego auta).
Zanosi na skrętach, a jak mija jakiś szybszy większy samochód, Siena zaczyna się kołysać :D
Boczne lusterka mogłyby być większe.
Dla mnie (kobieta, 1,56 wzrostu, 50kg wagi) mało aut jest wygodnych. Ale Siena pasuje idealnie. W żadnym innym nie siedziało się wygodniej. Szwagier (1,92 wzrostu, 95 kg wagi) również dobrze się czuje za kierownicą, jak i na siedzeniu pasażera). Siena jest w miarę wysoka, wygodna w środku, dosyć duża, w środku wydaje się być większa, niż na pierwszy rzut oka. Pojemny bagażnik.
Albo za zimno, albo za gorąco.
W pięć osób dojechaliśmy do Litwy z Warszawy. Nikomu nic nie bolało! Szok! Ale i grubasów z nami nie było. ;)
Głośno, i to bardzo...
Jeżeli chodzi o spalanie-fatalnie/ Na trasie pali niedużo, ale w mieście żre nieproporcjonalnie więcej. Części tanie, naprawy szybki i łatwe. A w sumie poważnych usterek Siena nawet nie miała.
Za taką śmieszną cenę całkiem przyzwoite auto dla początkujących kierowców
Jakieś tam drobne rzeczy, tanie naprawki, rzadko, ale zawsze coś :)
NIC poważnego się nie działo.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 103KM 76kW