Ocena kierowcy - Fiat Siena

Silnik 1.6 i 16V 103KM 76kW
Rok produkcji 1998
Fiat Siena 1.6 i 16V 103KM 76kW 1996-2001 - Oceń swoje auto
Układ hamulcowy
Oceniam auto na 4, dobre tanie auto, częscie niedrogie. Osiągi bardzo przyzwoite. Dla młodej bez rodziny(takiej jak ja) Samochód jak najbardziej na plus
Całkiem mocny silnik, auto dosyć lekkie i niewielkich rozmiarów wiec silnik śmiało ma siłę go pociągnąć. MIło jest na światłach pogonić inne teoretycznie lepsze auta
Nie jest najgorzej, największy problem z wrzucaniem wstecznego
Słabowo trzyma się drogi, na ostrych zakrętach przy dużej szybkości ciężko otrzymać go na drodze, ale to przez wysokie zawieszenie
Dobra widoczność na przedniej szybie, lusterka boczne tez elegancko, trochę gorzej z tylną szybą, trochę za wysoka dupa
Dosyć szybko się nagrzewa, tak trochę gorzej z chłodzeniem
Jestem średnego wzrostu wiec w zupełności mi wystarcza, osoby powyżej 1,85 mogą mieć już trochę problemy. Z tyłu w 2 osoby spokojnie da się jechać, mało miejsca na nogi
na niskich obrotach silnik cichy, przy wiekszych słychać że się jedzie:P
Zużycie paliwa nie za ciekawe, przy mojej dość ciężkiej nodze potrafi dużo połknąć, na mieście potrafi i 13 l gazu wciągnąć, trasa przy predkości 130km/h jakieś 9 l, w benzynie odjąć około 1l na 100km. Części dość tanie
Raczej nic sie nie psuje poza normalnym zużyciem części, sprzęgło dość często opada i trzeba mocno dociskać przy przerzucania biegów
3 razy miałem problemy z zawieszeniem, przeguby puszczają. Silnik jeden wykończyłem przy przebiegu 150tys

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 103KM 76kW [l/100km]

10,2