Dobre auto dla mało jeżdżacych osób potrzebujących dużego bagażnika. Wystarczy dbać i mało jeździć a będzie zadowalał.
Silnik przy 160 tys pracuje tak jak nowy. Wystarczy systematycznie serwisować (wymieniać świece, rozrząd). Alternator ... to jest bolączka chyba każdej Sieny (co ok 40 tys km pęka obudowa) Wymieniałem po 40 i 80 od tamtego czasy zrobiłem kolejne 80 tys i nic cisza :)
Skrzynia przeciętna, dźwignia ma bardzo długie skoki, rdzewieją linki (efekt jest taki, że biegów trzeba szukać ale to po ok 140 tys km), Pęka często linka od sprzęgła (co ok 50-60 tys).
No coż słabizna jak na polskie drogi ...
Sprężyny, wachacze, tuleje, przeguby, łożyska i gumy - na takie naprawy należy się szykować
przednie słupki są dość szerokie, niektórzy narzekają na tylną szybę, ja z niej nie korzystam! Lusterka zewnętrzne są idealne.
Bagażnik spory, 4 osoby się mieszczą bez problemów. Troszkę mało miejsca z tyłu.
Nie mam zastrzeżeń. W zimę grzeje jak należy, w lato bez klimy też ciepło ale szyby atermiczne troszkę to słońce osłabiają.
Mało miejsca na nogi dla pasażerów z tyłu.
Oj słabo wyciszony. Należałoby samemu dociszać kabinę, co polecam!!
Nie jest drogo! Spore spalanie (1,6) ale LPG łagodzi.
Nie są drogie a całkiem niezłe. Ja kupiłem okazyjnie 2latke z gazem za niecałe 20k pln.
elektrka w środku podświetlenie zegarów i przycisków, halogeny przednie (parują),
nie miałem większych usterek
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 101KM 74kW