Ogólnie auto dla młodych szpanerów, którzy lubią się pościgać, a czasem muszą wyskoczyć gdzieś dalej z kumplami i potrzebny jest pakowny automobil. Na trasie nia ma chu... we wsi. 170 - 190km/h leci spokojnie!
Silnik pracuje cudownie. Sprawował się genialnie. Jedynie co roczne regulowanie silniczka niskich obrotów po każdej zimie to standard. Poza tym póki alternartor nie wysiadł, a potem pasek rozrządu to wszystko chodziło bajerka (po wymianie tych dwóch rzeczy nigdy nie chodziło już jak dawniej, nawet sportowy tłumik nie pomógł). Na światłach byłem w stanie zostawić prawie każego szpanera. Bezcenne były chwile gdy widziałem twarz bolków w GOLFACH 3GTI - pseudo sportowych 90konnych ciulatych złomów gdy zostawali w tyle na światłach...Nie jedna ECLIPSA itp. mogła pooglądać jedynie mój tył :). 10s do 100km/h na godzinę robi swoje
Mogłaby lepiej pracować. Wsteczny wybija, ale i tak było lepiej niż w punto II. Przy wrzucaniu 5 biegu z 3 zawsze coś zgrzytało :/. Natomiast skok genialny. Po rozpędzeniu na niższym biegu i wrzuceniu wyszego auto wchodzi na takie obroty na których ma maksymalnego KOPA!
wg mnie beznadzieja. W zakrętach bujało. Hamulce kurewnie mocne i właśnie przez tą kombinację rozbiłem moja sienę, oplatając słup ;) hehehe!!!!!!
nie bardzo widać tył auta w lusterku, ale w porównaniu do Megane, punto czy np. Ibiz to lusterka super duże! Troszkę za gruby tylny słupek.
Pierwsze modele przyjechały z Turynu - dobrze wykończone, nie było miejsca w którym szłoby pociąć się blachą czy coś. Jedynie lakier i blacha do poprawy
Silnik nagrzewa środek w błyskawicznym tempie. Poza tym świetna wentylacja. W zimie nie ma mowy o jakimś parowaniu szyb... wypas! Duży duży + za to!
dla 4 osobowej rodzinki super wygodne auto. Bagażnik 500L to jest to!! Natomiast 5 osób w środku... hmmm pod warunkiem, że nie ma do przejechania więcej niż 200km. "We dwójkę z tyłu - lepiej niż w Hondzie Accord :P hehehe, jeśli wiesz o czym ja mówię";))
cieniutko przy 100km/h w środku głośno... silnik za wysoko idzie po obrotach i przez to wyje w środku, wiatr słychać dopiero powyżej 120km/h
SMOK!!!!! - to wszystko wyjaśnia. Wątpię, że w mieście zamyka się w 10L. Ale za te osiągi byłe gotów płacić :P
Przez 7 lat użytkowania wymieniłem alternator, pasek rozrządu, wydech i wszytkie podstawowe - filtry, oleje, świecie, płyny itp. Jedyna awaria to opuszczanie świateł ze środku - zjebało się nagle nie wiadomo dlaczego no i te ciągłe oliwienie klamek doprowadza do szewskiej pasji!
Brak poważnych usterek
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 101KM 74kW