Układ hamulcowy
: Ach te stalowe rdzewiejące przewody.
: Stukają mi z tyłu amorki a wyglądają na zdrowe :/
Tani w zakupie i eksploatacji, na dzisiejsze cięzkie czasy polecam. Ruda lubi to auto ale da sie to przeboleć. Komfort jazdy całkiem wysoki nawet w długiej trasie. Z elektryki aby wycieraczki, na dojazdy do pracy wystarczy.
Mało pali, nie żre oleju, tani rozrząd, aby lać gaz i jazda. Podobno padają alternatory ale ja jeżdże 6 lat na jednym i jest git a w necie kupisz nówkę za 200zł wiec miodzio. Mocą nie powala ale coś za coś.
Biegi wchodzą leciutko, jedyne co zauważyłem to wyciek oleju przy przegubie wewnętrznym ale koszt wymiany gumy i łożyska + nowy olej do skrzyni to jakieś 70zł wiec git.
No troche przechyla na ostrych zakrętach i nie ma co szaleć bo to nie subaru ale nie po to kupuje 1,4 w gazie żeby sie ścigać. Bez wspomagania szarpać sie nie muszę, żona też nie narzeka.
Jak na tak tanie auto to jazda jest przyjemna i komfortowa, długie trasy mu nie straszne chociaż lekkie jest auto i silne wiatry sie odczuwa.
Przydało by się więcej schowków bo jest goło i wesoło ale za to luźno w środku dzięki czemu można z torbą biedronki w nogach siedzieć. Przełączniki w odpowiednich miejscach.
Z nawiewem nie ma żadnych problemów, szybko robi sie ciepło, mi kiedyś wyszedł z podłogi gumowy wężyk w nogach pasażera i zaczeły szyby parować ale to ******, wkładasz ręką wężyk w dziurkę i jest pięknie.
Z przodu luźno bo nie ma schowków :) z tyłu trochę gorzej ale i tak wygodnie, dla 4 osób spoko nawet w 5 nie powinno się narzekać bo wkońcu to nie bus.
Ciszej w sienie niż w astrze którą wcześniej miałem. Przy wiekszych prędkościach wiatr trochę gwiżdże (jak w każdym) ale ma jeżdzić tanio więc nie ma co się tak rozpędzać.
Tanio jeździ i psuje się w granicach zdrowego rozsądku ale części tanie i łatwo sie to naprawia we własnym zakresie dlatego wysoka ocena.
Tańsze to od cinkusa a pali tyle samo i jest większe co przekłada sie na komfort wiec nie moge niżej go ocenić.
Ma swoje dziury w podłodze ale kto ma obie ręce to sobie sam to naprawi za grosze i jedzie dalej. W sumie nie ma elektryki to nie ma co sie psuć.
Pzzewody hamulcowe nie powinny rdzewieć i gubić płyn a jednak ;> po za tym nie miałem większych przygód i co najważniejsze wydatków.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i EL 71KM 52kW