...na plus:
-autko dynamiczne i zwrotne,doskonałe dla dwojga+1 dziecka,idealne do parkowania w mieście
..na minus:
- pali tyle co autko conajmniej 1.4 no i niestety jest to Fiat( czyli powolutku zaczną wychodzic usterki)-oby jak najpóźniej:-)-miałem trochę Fiatów i niestety te usterki zawsze występują:-(
jak na taki samochód silnik 1.1 MPI to doskonałe rozwiązanie,dynamiczny, elastyczny w miarę cichy.Kupiłem nowy egzemplarz niestety po jakichś 10 tyś kilometrów zaczał "piszczeć" pasek klinowy (przy zimnym silniku) usterkę usunięto w serwisie, teraz mam prawie 16 tyś. i znowu zaczyna piszczeć:-)
...tutaj bardzo miłe zaskoczenie w moim sejczku skrzynia chodzi idealnie,leciutko, precyzyjnie (jeździłem juz paroma sejczkami i w tych skrzynia "chodziła" koszmarnie)-widocznie los obdarzył mnie taką skrzynią:-)
...posiadam wspomaganie kierownicy i oryginalne opony 155/65/R13.wspomaganie super w tym autku,opony narazie dobrze trzymią niestety zawieszenie tego auta jest dla mnie zagadką niby twarde (czuć wszystkie dziury na kierownicy) a jednocześnie miękkie wchodząc w zakręt przy wiekszej prędkości mam wrażenie że niebezpiecznie się przechyla(taki niby egzemplarz Mercedesa A klasy:-))
..hmmm.Z przodu super,gorzej z bokami.O ile lusterka od biedy wystarczą (mogły by być troszkę większe) o tyle jeżeli chcę podczas wyprzedzenia w 100% być pewnym że nic mnie nie wyprzedza(martwy punkt)to muszę się troszkę nagimnastykować:-)
....wszystko na swoim miejscu, przyciski i dźwigienki narazie działają bez zarzutu,nic nie skrzypi(za wyjątkiem tylnej półki).Plastyk taki jak we fiacie(bardzo kiepski) ale za to łatwy w utrzymaniu czystosci.
...nagrzewa się bardzo szybko, dmuchawa już na 2 "poziomie" chodzi jak kosiarka mozna słuchać tylko swoich mysli:-) Tylna szyba szybko odmarza.
...miejsca dla kierowcy i jego pasażera wystarczajaco dużo.Z tyłu to już jest wtedy źle:-) Ogólnie to jest autko dla mamy,taty i dziecka(zamiast dziecka moze być bagaz):-) (na szczescie dziecka jeszcze nie posiadam:-)) Zastanawia mnie dlaczego w papierach to auto jest 5 osobowe? już podróż 4 dorosłych osób jest udręką dla siedzących z tyłu
....Cicho przy zamkniętych szybach(nawet bardzo jak na takie autko),silnik sobie trochę słychać-ale to dobrze.Problem jest przy otwartych szybach lub włączonej dmuchawie ale o tym juz pisałem;-)
...no i tutaj tragedia.Po kupnie mysłaem ze mam cos ze wtryskiem albo dziurawy bak:-) po lekturze instrukcji jednak sie uspokoiłem Sejcz 1.1 po prostu tyle pali:-( Więc nie dajcie Sobie wmówić że ten samochód pali mało,śmiało mozna powiedzieć ze pali na ta pojemność jak smok(Wawelski)
...jeżeli kupić to 3 letnie(najmniej stracimy na wartości).Patrząc obiektywnie nowy Sejcz kosztuje z opłatami i jakimiś dodatkami ok.30 tyś. Trzeba wybrać czy kupić za tą cenę nowego Sejcza czy używane inne( np.Corsa.Polo czy Fiesta). moim zdaniem najlepiej kupić 3 letniego Sejczka KONIECZNIE PRZEROBIĆ NA GAZ(jeżeli nie ma) a za resztę pieniążków pojechać np.na dobre wczasy:-)
...na razie(oprócz paska klinowego) brak istotnych usterek, aha czesto w Sejczkach urywają się plastykowe języczki od nadproży:-)
..na razie BRAK:-)!!!!!!!