Bardzo podoba mi się ten samochód wizualnie, jednak po trzech latach jazdy za dużo elementów w nim "dzwoni". Doskwiera też jakby stlumione przyspieszenie, halasliwosc silnika i jak na moj wzrost - brak mozliwosci ustawienia fotela tak, by odleglosc pasowana do pedalow, kierownicy i drazka - albo mam za blisko, albo za daleko. Moglby mniej palic, szczegolnie ze benzyna jest juz naprawde droga, a ma byc jeszcze bardziej.
Dość głośny. Przy starcie wydaje się super dynamiczny, jednak rozpędza się poniżej oczekiwań.
Mogłaby chodzić lżej. Drążek skrzyni biegów ustawiony niezbyt wygodnie (jeśli usiądę wygodnie, jest za daleko). Biegi mają tendencje do niewskakiwania.
Twarde zawieszenie, słabe wyciszenie - gdy pada deszcz lub spadnie śnieg ma sie wrażenie, że nie zamknęło się drzwi i śnieg i woda wlewa się do środka.
Tutaj nie mam zastrzeżeń. Oprócz Cinquecento w żadnym innym samochodzie, którym jeździłam, nie było tak dobrej widoczności.
Szybciej nagrzewa się niż Cinquecento. Generalnie ok.
Mniej miejsca na nogi dla kierowcy, ciasno ustawione pedały - po Cinquecento był to dla mnie szok. Ogólnie z przestrzenią sie nie zaszaleje.
Bardzo bardzo słabe. Mam wrażenie, że nie ma tam wyciszenia.
Jak dla mnie spala za dużo. Ale serwis i czescie latwo dostepne, tansze niz u innych producentow.
Samochod kosztowal mnie w calosci z ubezpieczeniem i rejestracja 30000. Po Cinquecento daje się odczuc znaczny skok jakosciowy (moc silnika, przyspieszenie). Jednak samochod ten szybko traci na wartosci.
Nie jest tak źle, jak głosi fiatowska legenda, ale też nie jest doskonale. Wymiana żarówek w kokpicie, zacięcie się podnosnika szyb.
Awaria wentylatora i wytrysniecie plynu ze zbiornika chlodnicy, zablokowanie rozpieraczy hamulca tylnego, notoryczne rdzewienie tarcz i piski.