zrywny, niezawodny silnik, wystarczająco mocny do jazdy po mieście i na trasie, osiągi lepsze niż większość aut 14 segmentu B
w czasie mrozów trudno wrzucić 2 bieg, po 130 tyś wymiana sprzęgła i usczelniacza półosi
sporting trzęsie jak cholera, nieźle trzyma się na zakrętach zwłaszcza na niskoprofilowych oponach GRa
po 70 tyś wypadły listwy osłaniające szybki boczne, nowe montowane w aso porysowały boczne szybki
wygodne fotrele przednie, moja najdłuższa trasa to 1300km z 3 przerwami na siku i dało się jeszcze jechać
niezłą2
2 osoby dorosłe po złożeniu tylnych foteli śmiało mogą jechać na długie wakacje
przy 120 jest już głóśno, 140-150 hałas męczy
w trasie spoko przy normalnej jeździe 100-120km/h spala około 5,7-6l, w mieście kotłuje ile wlejesz moje max spalanie to zima ponad 10l/100km
sporing kosztował 33000tyś do za dużo, ja go kupiłem okazyjnie w grudniu 99 r za 26tyś więc dla mnie cena ok (w salonie bez przebiegu)
nie psuje się nic, poza alternatorem, tak tak łożyska wymieniałem już 4 razy może jestem przewrażliwiony ale po 60 tyś zatarły się tak że na trasie zgasł silnik a potem nie dało się go uruchomić. Na szczęście kosz łóżysk to 20-30zł
alternator do dupy, gówniana chłodnica- przerdzewiała po 3,5 roku, opony wytrzymały 110tyś km, linka hamulca ręcznego i rozpieraki do wymiany po każdej zimie.Tłumik wytrzymał 93tyś., amortyzatory tył wymaina po 70 tyś, przód po 95tyś., czasem coś odbija wycieraczkom i nie chca pracować w trybie przerywanym (gdy jest wilgotno)