Jestem II właścicielem. W sumie samochód dobry dla 2-ch osób na dojeżdżanie do pracy. Przez rok i 3 mies. zrobiłem ponad 40 tys. km na LPG i nie było większych problemów. Łatwo nim zaparkować.
1.1 na gazie dobrze sprawuje się w mieście (Warszawa), jednak na trasie przydałoby się więcej mocy (szczególnie przy wyprzedzaniu). Po założeniu gazu nie stracił wiele. Jeżdżę nie więcej niż 110-120 km/h ale roznujałem go do 145 (LPG) i jeszcze by trochę poszedł. Z elastycznością nie narzekam - na miasto wystarczy.
Przy 95 tys. musiałem wymienić sprzęgło, bo biegi zaczęły wchodzić jak w traktorze. Ogólnie nie jest źle.
Jak na razie o dziwo wytrzymuje walkę z polskimi drogami. Amortyzatory są jeszcze w miarę dobre.
Bez zarzutów, poza jedną rzeczą: pseudolusterkami bocznymi - co za badziew!!!!!
Może być.
Beznadzieja.
Przydałoby się więcej miejsca na nogi dla kierowcy. Z produ miejsca jest wystarczająco, ale z tyło to już rzeźnia.
W miarę cicho przy zamkniętych szybach.
Jeżdżę na gazie i oczywiście takiej jazdy nie można porównywać do benzynki. Spalanie ok 7,5 l przy cenie LPG 1,63 PLN (25.04.2005) nie daje powodów do narzekań. Ceny części są ok w porównaniu do innych samochodów, ale za to mam wrażenie, że jak już coś się psuje, to jest to początek dużych wydatków.
Cena to chyba jego główna zaleta, choć jeśli chodzi o jakość, to wolałbym coś, co ma mniej usterek (jak chyba zresztą wszyscy).
Bardziej niż drobiazgi psują się poważniejsze rzeczy. Z tych drobnych to przepalone żarówki, diody 3-go światła stopu, skrzypienie z deski rozdzielczej, upierdliwie głośny wentylator.
Po przekroczeniu 85 tys. km wszystko zaczęło się sypać: wydech (tłumik a później złączka), sprzęgło (koszt z wymianą 540 PLN), linka hamulca ręcznego, skorodowana miska olejowa, oba przednie światła (przepalone 4 żarówki i kostki). Pojawiły się dwa purchle na klapie bagażnika,