: spalanie. przygotowany byłem na spalanie około 8 l po mieście czytając opinie na tej stronie, ale okazało się o 2 litry mniej
Przeniesienie napędu
: mam wrażenie że coś jest nie tak ze sprzęgłem lub skrzynią biegów ale na szczęście jeszcze się nie roleciało
: podejrzane odgłosy z alternatora - ale jeszcze działa
tą kategorię będzie można dopiero ocenić po całym okresie użytkowania auta i okażę się czy mój pomysł na mały i tani samochód w eksploatacji się sprawdził. Mam tylko jedną uwagę do osób myślących o kupieniu auta z instalacją gazową - to nie daje w rezultacie dużych oszczędności przy tak małych pojemnościach, ja kupiłem samochód już z instalacją gazową i wcale jej nie używam.
elastyczność niska, kultura pracy wyższa ale i tak średnio wychodzi przeciętnie (3) na wyższych obrotach jest głośny
precyzyjność przełączania biegów jest sprawą losową, czasem rewelacyjna innym razem kiepska; mam wrażenie że w mojej coś dzieje się złego bo czasem dziwnie wyje
tu jestem pozytywnie zaskoczony - szczególnie prowadzenie w koleinach i w zakrętach
dałbym ocenę (5) ale widoczność w lusterkach bocznych jest niezadawalająca, ja się już przyzwyczaiłem ale widać mało (lusterka miały korespondować ze stylistyką ale zapomniano o ich podstawowej funkcji - funkcjonalności)
przełączniki i lewarek zmiany biegów są na swoim miejscu ale pedały - TRAGEDIA - nie jestem w stanie nacisnąć jednocześnie sprzęgła i hamulca nie naciskając przy tym pedału gazu. Reszta ok. więc daję (3)
w deszczowy dzień radzi sobie dość słabo - dopiero po 10 km przy włączonej dmuchawie szyby przestają parować; w warunkach zimowych też jest przeciętnie, przy mrozach około -20st wnętrze było niedogrzane
ja mam 176 cm wzrostu i mam wrażenie, że już większy kierowca się nie zmieści; przestrzeń dla dwóch osób i małego bagażu jest wystarczająca
u mnie bardzo na hałas wewnątrz wpływają opony i woda rzucana w nadkola - jadąc w deszczu jest zdecydowanie głośniej
Jestem zaskoczony pozytywnie. Wprawdzie zimą przy -20stC na odcinakch do 5 km spalał 8,5 l/100km za to przy dojazdach do pracy po mieście (odcinki 13 km, zimy start) 6,24 l/100 km; w trasie około przy 110 km/h 5 l E95. Gazu: trasa 6,2; miasto około 9 l/100km
ceny części nie znam bo niczego jeszcze nie wymieniałem oprócz oleju.
ocena pomiędzy 2/3
przełącznik rodzajów nawiewów
jedna, która uniemożliwiła dalszą jazdę - zsunięcie się wężyka z płynem chłodzącym - naprawa 100 zł.