jestem z tego samochodu bardzo zadowolony,nigdy nie zawiódł.Doskonale się sprawował w mojej rodzinie.Obecnie sprzedałem go ale tylko ze względu na to ,że obecnie potrzebny jest mi większy .Radziłbym wszystkim kupować samochód na miarę swoich potrzeb i możliwości,żeby pózniej nie narzekać na koszty ,wielkość,moc silnika itd.
Gdy silnik zimny to słychać popychacze,po rozgrzaniu cichnie i pracuje dobrze choć przy wyprzedzaniu w trasie brakuje mocy
ogólnie w porządku choć nieraz 3 bieg potrafił zgrzytnąć
twarde zawieszenie,czuje się każdą nierówność na drodze a tych na naszych drogach mnóstwo,z drugiej strony stabilny na zakrętach
słupki przednie trochę ograniczają widoczność na skrzyżowaniach
wszystko pod ręką
wentylacja dobra szczególnie gdy założyłem owiewki,szyby bardzo szybko odparowują.Troszkę gorzej z ogrzewaniem w mrożne dni,długo trzeba czekać na ciepło
ja kupowałem ten samochód na miarę potrzeb a więc jazda w większości bez pasażerów,a w tym wypadku dla kierowcy miejsca jest wystarczająco,na tylnym siedzeniu podróżowało dziecko więc też nie było za ciasno.Dla 3 pasażerów z tyłu ciasno ale na krótkich odcinkach da się wytrzymać.Po prostu jest to małe auto i kupując trzeba założyć pewne ograniczenia
nie mam większych zastrzeżeń
ja nie korzystałem z ASO większość czynności obsługowych wykonywałem sam więc koszty były ograniczone.Największy koszt to ubezpieczenie.
Gdy go kupowałem kosztował w wersji YOUNG 20800 zł,ja z paroma dodatkami zapłaciłem 22400 i uważam ,że wtedy była to cena do zaakceptowania bo przecież był to okres,że nie było tylu promocji co teraz
bez problemów
poza normalnymi wymianami eksploatacyjnymi żadnych awarii nie było.Na 6 lat używania wymieniłem:
1.kpl amortyzatorów
2.wentylator chłodnicy
3.tłumik
4.uszczelnienie półosi napędowych
5.silentbloki wahaczy tylnych
6.termostat
do tego normalne rzeczy czyli olej,filtry,klocki
Poza wentylatorem chłodnicy wszystkie wymienione rzeczy dało się wcześniej przewidzieć.