W sumie jestem zadowolony. Na potrzeby młodego małżeństwa bez dziecka, chcącego pojechać na zakupy, wyrwać się na piknik za miasto, kilka razy w roku w góry - idealne. Koszty utrzymania nie porażają i w międzyczasie można odłożyć na coś większego. Nie kupię go nie dlatego, że jest zły, tylko dlatego, że z czasem zwiększają się potrzeby, głównie przez powiększenie rodziny.
O dziwo, najciszej i najrówniej silnik chodzi przy 100km/h. Ma za małą moc, by myśleć o bezstresowym wyprzedzaniu. Wybitnie do spokojnej jazdy!
Jedynka haczy, wsteczny czasem zgrzytnie lub trzeba poprawiać jego wrzucenie. Reszta biegów bez zarzutu
Wymienione amortyzatory i wahacze - konsekwencja polskich dróg. Prowadzi się dobrze, ale jest raczej sztywny. Ważna sprawa - wyraźnie wyczuwalna podsterowność!
Wszędowłaz parkingowy. Lusterka w porządku. Tu nie mam zastrzeżeń
Wbrew pozorom, jeśli chodzi o gabaryty, ma sporo miejsca do zapakowania (wielka kieszeń przed pasażerem się przydaje). Włączniki, gałka skrzyni, radio - wszystko pod ręką. Trochę za małe odległości między pedałami - raczej pod kobiecy pantofelek, niż pod męski półbut
Szybko nagrzewa się - i latem i zimą. Niestety brak klimy powoduje, że latem jest naprawdę gorąco. Ale za to zimą po kilku minutach robi się przyjemnie ciepło. Odparowanie szyb - bez większych zastrzeżeń.
2 osoby z przodu - wygodnie (wiem, co piszę - kilkugodzinna trasa podczas wyjazdu w Pieniny, z bagażem, w dwie osoby - to fraszka). Z tyłu miejsca mało, nie polecam długich wypraw w 3-4 osoby. Mimo rejestracji na 5 osób nie wiem, gdzie ta piąta osoba miałaby się zmieścić.
Do swobodnej rozmowy wystarczy. Jeśli chcesz posłuchać audycji jednak radio trzeba zgłośnić.
Przy spokojnej jeździe w trasie (80-90km/h), z hamowaniem silnikiem spala 5,1 litra. Przy większych odległościach i równej jeździe można zejść poniżej 5litrów. Przy 100km/h - 5,5litra. Miasto - 8litrów. Auto ma swoje lata i nie warto inwestować w przeglądy w ASO. Części powszechnie dostępne, w przyzwoitych cenach. Każdy mechanik go naprawi, a jak kupisz podręcznik \"Sam naprawiam\", to i sam sporo rzeczy zrobisz w garażowym kanale.
W stosunku do rocznika, przebiegów (są \"seje\", które mają grubo poniżej 100tys km), kosztów ubezpieczenia (mieści się w najniższej stawce) i kosztów napraw nie znajdziesz nic lepszego
Auto proste, bez bajerów, więc i nie ma do czego się zbytnio przyczepić. Może tylko do hydraulicznej regulacji świateł - ale to pada we wszystkich \"sejach\".
Tu mogą pojawić się niespodzianki. Pocenie silnika oznacza, że NATYCHMIAST trzeba wymienić uszczelkę - albo pod \"klawiaturą\", albo pod głowicą. Jeśli tego zaniehasz, olej zacznie zbierać się w zagłębieniach, po czym kropelka spada na kolektor i... masz tumany dymu za sobą. Wymiana uszczelki powoduje, że silnik staje się idealnie suchy. Poza tym żadnych kłopotów