Ocena kierowcy - Fiat Seicento Hatchback 3d

Andar, 15 lat temu
Silnik 0.9 39KM 29kW
Rok produkcji 1998
Fiat Seicento Hatchback 3d 0.9 39KM 29kW 1998-2003 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : Jak w małym sportowym autku!
Naprawdę super samochód do miasta i na małe wycieczki, przewoziłem nim rower bez problemu. W mieście nie zastąpiony - szybki zwinny i mistrz w parkowaniu - wszędzie:D świetne spalanie i świetnie się prowadzi!
Biorąc pod uwagę klasę auta i ilość koni mechanicznych jest naprawdę ok. W mieście nigdy nie brakuje mi mocy - nawet na tych wyższych biegach. Powyżej 100km na godzinę robi się jednak trochę za głośno.
Każdy bieg wchodzi bez zarzutu, elastyczne przełożenia, dobra współpraca ze sprzęgłem.
Twarde zawieszenie, zadziwiająca dobrze trzyma się drogi, przydałoby się wspomaganie:-)
To małe akwarium na kołach!:D
Tylko najpotrzebniejsze rzeczy - wszystko przejrzyście ułożone i na wyciągniecie ręki.
W zimie bardzo szybko robi się ciepło, zero problemów z parującymi szybami - ogrzewanie tylnej szyby spełnia swój obowiązek w sekundę:) ostatnio tylko słychać czasami jakieś szmery z wentylatora, ale myślę ze coś tam po prostu utkwiło.
Kierowca i pasażer z przodu mają naprawdę super - z tyłu wygodnie mogą niestety usiąść tylko zakupy:)
Mogło by być ciszej przy większych prędkościach i na niższych biegach, ale ogólnie ok.
miasto 5,5, trasa 3,5 przy spokojnej jeździe!:D
Egzemplarze z 1998, takie jak mój naprawdę trzymają cenę, która nie jest mała. Jeżeli dalej będzie tak niezawodny to będzie bardzo opłacalnie.
Jesteśmy razem dopiero pół roku i jak na razie jedyną rzeczą, która zawiodła jest elastyczna złączka łącząca silnik z układem wydechowym. Koszt: 160 zl.
Zero!:D

Pb - zużycie paliwa dla silnika 0.9 39KM 29kW [l/100km]