Ocena kierowcy - Fiat Seicento Hatchback 3d

Silnik 0.9 39KM 29kW
Rok produkcji 2001
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Fiat Seicento Hatchback 3d 0.9 39KM 29kW 1998-2003 - Oceń swoje auto
Karoseria : Po ośmiu latach mam jeden pęcherzyk i to w miejscu w które uderzył kamyk:D
Zawieszenie : Ogólnie całe:D
Silnik : Uszczelka i zimmering na pół osi.
Układ elektryczny : Wycieraczka tylnia i WENTYLATOR jeżeli to czytasz sprawdź go od razu!!
Ogólnie fajne auto dla młodych i młodych małżeństw z jednym małym dzieckiem;) Jeżeli ktoś umie zrobić proste rzeczy przy aucie to plus dla niego i robi się bardzo tanie w eksploatacji. Większość części z CC pasuje do tego modelu:D Jeżeli chodzi o gaz to nawet nie czuję że na nim jeżdżę bo czy na tym czy na tym szaleństwa nie ma to tylko 39 koni:D Polecam
Dosyć głośny przy większych prędkościach,na trasie z włączonym radiem nie ma problemu, w końcu to miejskie auto:D Zaznaczam że moje SC ma 160 tysięcy przebiegu
Czasami się haczy i źle zsynchronizowany wsteczny. Czytałem że lewarek lata jak kryka w kiblu ale u mnie tego nie ma są niewielkie luzy ale to normalne. Słbae sprzęgło bo siadło przy jakichś 100 tysiącach.
Prowadzi się bardzo dobrze najlepiej wrzucić jakieś opony na trochę niższym profilu. Zawieszenie wymieniane trzy razy niemal w równych odstępach czasu.
Bardzo dobra z przodu i z tyłu. Lusterka mogłyby być trochę większe:D
Auto dosyć dobrze zaprojektowane chociaż brakuje miejsca na kubek lub napoje , brak schowka. Dobry dostęp do przełączników. BRAK WSKAŹNIKA TEMPERATURY straszny minus!!
Szybko się nagrzewa w zimę ale latem też leci ciepłe powietrze:D Parujące szyby.
Pasażer i kierowca mają sporo miejsca ale kosztem pasażerów z tyłu.
Słabe. Słychać dosyć głośno silnik , a także w zależności od opon je też:D
Na gazie pali 7 litrów w trybie mieszanym na trasie mniej.
Patrz poprzednia opinia:D
Drobiazg hmmm a więc po koleji: klamki, przepalające się wtyczki reflektorów, wycieraczka tylnia. Odkąd mam to auto już 3 raz się zepsuła a wycieraczki z przodu też były raz wymieniane, uszczelka pod pokrywą zaworów no i to by było tyle:D
Sprzęgło jak już pisałem przy 100 tysiącach, układ wydechowy przy 130 tysiącach, wentylator który pociągnął za sobą uszczelkę pod głowicą i planowanie owej po 150 tysiącach.No i nieszczczęsne zawieszenie głownie gumy na wachaczach bo amortyzatory były wymieniane dopiero raz:D

LPG - zużycie paliwa dla silnika 0.9 39KM 29kW [l/100km]

6,9