Ocena kierowcy - Fiat Punto Punto 2012 Hatchback 5d
Okres użytkowania:
1 rok
Nie kupiłby ponownie
: Sporo miejsca
Auto dość duże , ogolnie wydaje się jakby się prowadziło dużo większe auto. Dość spora ilosć w bagażniku (jeśli nie mamy gazu/koła) Bardzo słaby nawiew klimatyzacji, czeszczące plastiki w środku
Tutaj na razie nie mogę powiedzieć więcej. Aczkolwiek 77KM jest o wiele za mało dla tego samochodu 90km silnik z LPG byłby bardziej ekonomiczny- mniej żyłowania.
na razie się nic nie psuje- dość fajny drążek
CIty - dobra funkcja chociaż w Peugocie którego miałem okazje użytkować było to "ze strzała" w standardzie bez właczania wyłaczania
Ma wiele punktów które są martwe chodzi mi przede wszystkim o boczne szyby i słupek który został umieszczony pomiedzy szyba która można opuścić a szybą która jest "przytkwiona" blisko deski rozdzielczej
brak
tragedia na 3 - wieje tak jakbyśmy normalnie włączyli 2-kę. Klimatyzacja nie daje sobie rady , naprawdę przy dużych upałach klima musi dlugo pochodzić żeby odczuć uczucie chłodu.
No tutaj jest to chyba z największych atutów tego samochodu, wsiadamy do niego a czujemy się jakbyśmy kierowali dużo większym samochodem.
wyciszenie jest średnie,ale nie tragiczne. Do przeżycia
Witam, Wszystkich a więc jestem właścicielem od ponad roku Punta w gazie, minimalnie jezdżę 3000 km / miesiąc. W cyklach mieszanych miasto/trasa. Jednak z większą ilościa na trasach mój samochód pali 10 litrów gazu, tłumaczę już ponieważ jak czytam wpisy to chyba -max. jezdzicie do 100km/h. Auto o którym piszę przy prędkości 110km/h osiąga już obroty na poziomie 3,5 tysiąca zatem jeżeli jadę 120-140km/h spalanie robi się dość duże, być może da się niżej zejść ale chyba w cyklu miejskim gdzie nie musimy kręcić silnika powyzej 3tysięcy obrotów. Moje obliczenia są opartę na "dotankowywaniu" paliwa LPG ale także opróżnieniu zbiornika w całości dzielonego przez kilometraż. Jeśli trzymałbym się komputera to w połowie drogi jechałbym na benzynie.
No jakość wykonania ma wiele do życzenia. Ale cena także jest dość imponujaca jak na nowy samochód
Palenie się żarówek, czeszczenie plastików w środku
Jeszcze ich nie zauważyłem-zbyt krótko go mam by opisać usterki
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 8v 77KM 57kW