Gdyby nie cena początkowa to dałbym "5", ale niestety nie mogę przynajmniej na razie. Jak dotrę do 30000 km. to poprawię ocenę.
Do IV biegu wspaniale na V biegu czuje się brak kilku....nastu koników
Jak zawsze we Fiacie powstają luzy na drążku zmiany biegów. Nie ma generalnie kłopotów ze zminą biegów, choć nie jest to skrznia idealna.
Jak na auto za takie pieniądze zawieszenie zbyt zawodne. Wymiana tylnych amortyzatorów po 12000 km.
Po za tym zawieszenie dobrze przejmuje nierówności, przy ostrzejszej jeźdźe na zakrętach zbyt miękkie.
Chyba rację mają wszyscy, którzy twierdzą, że powinna być szybka w tylnym zbyt szerokim słupku. Cofanie bez użycia lusterek zewnętrznych jest pewnego rodzaju loterią. Fiat musi coś z tym zrobić. Konkludując widoczność do tyłu jest kiepska.
Myślę, że nie jest źle. Fotel kierowcy z regulacją wysokości daje możliwość odpowiedniego ustawienia, długie siedzisko, dobre trzymanie boczne.
Było lepiej w Punto I nie mówiąc o UNO
Brak położenia nawiewu na wszystkie wyloty na raz, co w bardzo ciepłe dni nie ułatwia jazdy. Ogrzewanie działa dobrze.
Bardzo szybko zaczyna grzać nawetprzy niskich temp.
W tym segmencie nie można oczekiwać więcej
Bardzo dobrze lepiej jak w Punto I
Silnik 1,3 JTD MULTIJET jest pod względem zużycia bez konkurencji.
Co do przeglądów to się dopiero okaże.
Udało misię osiągnąć spalanie 3,7 l /100
lecz tylko przy stałej jździe z prędkością
85-90 km/h przy ok. 2000 rpm.
Przy pomiarze pokonałem dystans 180 km.
Zbyt drogie auto mimo doskonałego silnika. Jak dotąd, a licznik pokazuje 23500km. nie musiałem naprawiać czegokolwiek poważnego, bo wyminy amorów nie uważam za awarię, tylko za przypadek.
To co we Fiacie normalne. Na wszekiego rodzaju trzaski najlepszą receptą jest dobry sprzęt audio.
Chyba wadliwa konstrukcja tylnej belki,
skoro po 12000km. trzeba było wyminić stukające tylne amortyzatory Całe szczęście, że w ramach gwarancji.
Po wymianie zrobione 30kkm i (odpukać) wszystko jest OK
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 16V Multijet 70KM 51kW