Ocena kierowcy - Fiat Punto II Hatchback

Teodor z Krzywonogi, 19 lat temu
Silnik 1.2 i 60KM 44kW
Rok produkcji 2001
Fiat Punto II Hatchback 1.2 i 60KM 44kW 1999-2010 - Oceń swoje auto
Kupiłem go dwa miesiące temu, na początku wszystko wyglądało fajnie, ale teraz....silnik sobie co jakiś czas gaśnie pomimo, że poprzedni właściciel założył instalacje w ASO za 4500 i ją serwisował. Mechanicy z ASO powiedzieli..."no nie wiemy czemu tak jest" - profesjonaliści - nie ma co. Poza tym wołowaty. Mniej więcej jak Uno Fire. Duży minus - jeśli jest zimnoo to pierwsze 4-5 km. trzeba jechać na benzynie.
Skrzynia chodzi ok. fajne, miękkie przełożenia, może troche za długie. Ale w porównaniu z moim poprzednim Fiatem Uno - rewelka.
Przez te 2 miesiące zdążyłem już popsuć amory, teraz lata po koleinach jak szalony. Nie świadczy to pozytywnie o ich wytrzymałości.
Z przodu ok, do tyłu trzeba cofać na słuch;)
Spoko
Głośne od 3 ogrzewania biegu, ale skuteczne
Z przodu naprawde nieźle, wygodne, duże fotele, sporo miejsca z tyłu jeszcze nie siedziałem, ale widziałem, że są małe problemy z wysiadaniem osób nietrzeźwych;))
Mam sportowy tłumik i ciężko mi ocenić, czy bez tego byłby cichy
Przy dynamicznej jeździe po mieście pali 9 l na 100. Przy baaardzo dynamicznej nawet 11!!! Przy silniku 1,2 to bardzo dużo. Dla porównania Uno 1,0 paliło mi 7-8 l. gazu
Za około 17000 można kupić jakiś nieco starszy, ale lepszy samochód, choćby A4 z 96, czy jakiegoś zadbanego Golfa. Jakość/cena - miernie, za to rocznik/cena o.k. Największy plus to naprawde SUPER wygląd.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 60KM 44kW [l/100km]

8,8