Moje pierwsze auto. Ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony. Dobry na miasto, a jak trzeba to w trasie też sobie poradzi. Polecam osobom szukającym nie drogiego w eksploatacji i bezawaryjnego (w moim przypadku) samochodu, jak i tym, którzy rozpoczynają swoja przygodę z motoryzacją ;)
Jeśli się chce \'kropka\' może dawać sporo frajdy z jazdy ;)
Przy jeździe po mieście moc jest wystarczająca (lekkie auto), w trasie czasami może jej zabraknąć.
Poza \'jedynką\' biegi wchodzą dość lekko i precyzyjnie. Długi skok lewarka.
W wersji bez wspomagania układ kierowniczy mało precyzyjny, zawieszenie zadowalające. Hamulce dobre. Przy prędkościach powyżej 120km/h auto zaczyna nieco \'myszkowac\' po drodze.
Bez zarzutu.
Wszystko w zasięgu ręki.
Brak filtra przeciwpyłkowego, dmuchawa mało wydajna. Nagrzewa się dosyć szybko.
Jak na auto tej klasy jest dobrze, z tyłu miejsca jest wystarczająco.
Szumy powietrza są bardzo duże, powyżej 90km/h robi się całkiem głośno. Silnik na postoju prawie nie słyszalny, podczas jazdy rownież.
Spalanie w normie. Części jak i naprawy niedrogie.
Myślę, że stosunek jakość/cena wypada korzystnie.
Sporo irytujących pierdółek, największą zmorą są przepalające się żarówki, do tego oświetlenie pokręteł dmuchawy, wypadająca korbka od podnoszenia szyb, delikatna powłoka lakiernicza (lakier nie metalik.
Poza wadliwą uszczelka głowicy silnika i dostającym się tam płynem chłodniczym (naprawa szybka i niedroga) żadnej poważnej usterki.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 60KM 44kW