: Rewelacja. Nic sie nie psuje na polskich drogach.
Żeby każdy kolejny samochód spisywał mi się tak jak Punto to niczego więcej nie potrzebuje. Tanie części, trwały. A najlepsze jest zawieszenie. przejechałem 120 tys km i jeszcze nie robiłem nic z zawieszeniem. Amortyzatory są od początku. Pół roku robiłem przegląd w stacji dniagnostycznej i nie przyczepili sie do zawieszenia. Jeżdzę uważnie, choć szybko, ale bardzo dbam o samochód, wieć może to jest recepta na znikomą usterkowość.
Po 120 tys przebiegu, jedyna naprawa jaka mnie spotkała to wymiana centalki wtrysku (podobno wina gazu), poza tym nie zepsuło sie kompletnie nic. Auto na gazie (sekwencja) jeżdzi od przebiegu 80tys i generalnie jestem zadowolony, koszty eksploatacji są naprawde niskie
Żadnych problemów ze skrzynią
Jestem pod wrażaniem tego jak się prowadzi. Jest dość twardy, więc czuje sie w nim nierówności, ale za to jak się trzyma drogi, jak wchodzi w zakręty należy się zdecydowana pochwała. Mój mechanik, kiedy do niego nie przyjadę na przegląd nie może się nadziwić, ze to auto tak się trzyma drogi pomimo swoich rozmiarów ( może to też zasługa felg 14 alu i opon GOODYEAR 185/14/60) Opony fabryczne mam od początku, zimą jeżdzę na FULDACH 175/14/60
Do tyłu widoczność ok. Myśle,że jak w każdym aucie, to kwestia wyczucia.
Wszystko pod ręką. Na nic nie moge narzekać.
Nie wiem od początku co znaczą zaparowane szyby. wszystkie szyby, poza przednią oczywiście mam przyciemnione, może to kwestia odpowiednio zamontowanej folii. Generalnie zimą szybko robi się ciepło, latem..coż nie mam klimy, czarny samochód wieć generalnie sauna :)
Mam 187 cm i nie narzekam. Kto nie jedzie z przodu nie może się nadziwić, ze takie małe auto a tak wiele miejsca z przodu :) z Tylu już nie jest tak różowo, ale da sie przeżyc.
Dopóki nie miałem sportowego wydechu w aucie panowała cisza. Spokojnie rozmawiać można było do prędkości 150 km/h. Odkąd mam wydech jak jade 20 też cicho nie jest :)
Póki jeździłem na benzynie - trasa 5 l. przy 140-150km/h - 6,5 l, miasto - 7,5.Na gazie w mieście 10l, na trasie, ponieważ często jeżdze Łódź-Warszawa i na Katowickiej jade 150-160 pali również 10 l gazu.
miska olejowa- w tym modelu rdzewieje
ogranicznik w grzwiach kieorwca - pukały przy zamykaniu
poza centralka wtrysku o której wspominiałem nic sie nie stało. Sprzegło wymieniłem przy 110 tys., Pasek rozrządu przy 60 tys. kolejny wymieniam lada dzień.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 60KM 44kW