Ocena kierowcy - Fiat Punto II Hatchback

worry_stone, 19 lat temu
Silnik 1.2 i 16V 80KM 59kW
Rok produkcji 2002
Fiat Punto II Hatchback 1.2 i 16V 80KM 59kW 1999-2010 - Oceń swoje auto
Gdy kupowałem obawiałem się wiadomo jaką renome ma Fiat w Polsce ale jednak produkt włoski zupełnie różni sie od tego co montowane w kraju. Narazie nie mam z nim żadnych problemów a samo autko to wdzięczny samochodzik z iskierką. Wystarczy o niego dbać przeglądy według zaleceń producenta, troche drogie ale w sumie się opłaca na dłuższą mete.
dynamiczny mozna nim powalczyć w górnym zakresie obrotów. Na dobrej benzynie można go rozpedzić nawet do około 180km/h a z górki to prawie kosmos jak na taki samochodzik:)
bardzo precyzyjna i właściwie zestopniowana jak na taki silniczek, moja kobieta sobie chwali łatwość manipulacji
wolałbym troche twardsze ale i tak dobrze sie trzyma drogi łatwo korygować błędy w prowadzeniu
W pewnej pozycji fotela kierowcy słupek lewy zupełnie zasłania np pieszego wchodzącego z lewej strony na jezdnie, do tyłu martwe strefy przy cofaniu
wszystko pod reką jedyny problem to światła awaryjne zaraz pod otwieranie okien na poczatku sporo pomyłek. Bardzo dobre fabryczne nagłośnienie- 6 głośniczków ( nie męczy słuchanie muzyki)
skuteczne i wydajne
to segment małych samochodów - cudów niema ale i tak wygodniej niz w autach o tej samej klasie
Bardzo dobre - inna wersja, auto przeznaczone na rynek włoski nawet fotele przednie są szersze
wystarczy miec lekką noge a mozna być przyjemnie zaskoczony - jadąc maksymalnie czyli powyzej 170km/h około 10 l ale coś za coś
oby wszyscy byli tak zadowoleni z autka jak ja z tej KROPKI
po tygodniu eksploatacji do wymiany ograniczniki drzwi tylnych( gwarancja); po 64tys. wymiana przerdzewiałego tylnego tłumnika - (omijać ASO 550Pln) w warsztacie (130Pln); do wymiany akumulatora (140Pln)
Żadnych

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 16V 80KM 59kW [l/100km]