Ocena kierowcy - Fiat Punto I Hatchback

Rok produkcji 1995
Fiat Punto I Hatchback 1.6 88KM 65kW 1994-1997 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Karoseria : Wygląd
Zawiedziony autem. Miało być mocne i z klimą a wyszło że lepiej jeździć w miarę oszczędnie i wentylować się przez szybę (czasem nawet silnik trzeba wentylować w korkach bo jak normalnie się nie dogrzewał, po zmianie termostatu, tak w korkach momentalnie temp. momentalnie wzrasta. Psuł się strasznie, będe omijał szerokim łukiem. Zawodził wiele razy. Psuły się nieraz pierdoły ale w częstotliwości raz na miesiąc, co doprowadzało mnie do furii.
Silnik generuje fajną moc, odpowiednią do \"mieszania\" w mieście jeśli ktoś ma ciężką nogę. Zawodzi niepewnością w warunkach zimowych bo... albo się uda uruchomoć albo nie.
Bez zarzutów. Zestopniowanie bardzo dobre, biegi wchodziły dobrze.
W zakupionym przeze mnie modelu - dramat! Brak możliwości wymiany sworzni - trzeba wymienić cały wahacz. Poza tym wymieniana była tulejka wachacza bo koło \"jeździło\" jak chciało.
Doskonale, bez zarzutu. Jak to w autach z tego rocznika nie przeszkadzają słupki.
Auto duże jak na swoje gabaryty.
W tym egzemplarzu klima od początku nie chodziła. Żeby naprawić inne rzeczy aby auto było do jeżdżenia skupiłem się na bardziej istotnych kwestiach. Poza tym przed sprzedażą nawiew chodził tylko na 4. biegu. W pozostałych pozycjach nie chodził. Przez to pobierał bardzo dużo prądu z akumulatora.
Dobra, pozycja za kierą też. Wszystko można dopasować pod siebie.
Średnie. Silnik na małych obrotach do zniesienia ale przy wyższych był nie do zniesienia. Warczał na użytkownika że \"generuję tą moc ale nie rób tego zbyt często bo... będę warczał\".
Auto spalało po zakupie około 20L lpg! Po wyregulowaniu wychodziło około 11L lpg w mieście. Porównując do Subaru Impreza 2.0 lpg które spalało 11,5 bez oszczędzania, nawet w mieście to spalanie w Punto uważam za dramat!
Cena w zakupie normalna, jakość części które się nie mogą zepsuć same - doskonała. Pozostałe części- nie znasz dnia ani godziny. Wcześniej miałem Putno III i byłem bardzo zadowolony dlatego przy zakupie patrzyłem na tę markę. Ogólnie jestem bardzo zniesmaczony- miałem auto a jakoby go wogóle nie było (...był, ale w serwisie).
Brak ufności każdemu detalowi który był zamontowany. Psuje się na potęgę! Uważam że jeśli właściciel szanuje auto to auto powinno szanować właściciela. Tutaj auto nie odwzajemnia zaangażowania. Beznadzieja.
... bardziej zawodność. Nie wybrałem się tym autem dalej jak 50 km od domu, bo bałem się że znowu mnie zawiedzie. W tej kwesti z własnych doświadczeń zdecydowanie odradzam to auto. Jeśli chcesz wydawać tylko na paliwo to lepiej wydać prawie drugie tyle i kupić sprawdzonego japończyka. Odwdzięczy się a zakup się zwróci przez pewność auta i brak wizyt w serwisie raz w miesiącu.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.6 88KM 65kW [l/100km]

12,4