Ocena kierowcy - Fiat Punto I Hatchback

Grzegorz - Wrocław, 18 lat temu
Silnik 1.2 73KM 54kW
Rok produkcji 1994
Fiat Punto I Hatchback 1.2 73KM 54kW 1993-1999 - Oceń swoje auto
bardzo miłe autko. tylko jego awaryjność wyklucza jego uzytkowanie:>
bardzo dynamiczne autko. silnik bardzo elastycnzy bezproblemu moznaruszyć i z trójki. Minus jeden i to poważny mam przejechane dopiero 180 a do wymiany prawdopodobnei pierścienie 1L oleju na 1000km to wynik który nie pokoi nawet właścicieli skody 105 ;) Noi tu koniec pozytywów. Awarie Awarie Awarie!!!
dobó przełożeń zapewnie bardzo optyalne wykorzystanei silnika. po za tym jedynka i dójka i wsteczny czasem niechcą wchodzić
Po mimo wysokich walorów jezdnych. Pojazd prowadzi się naprawde dobrze. Awarie Awarie Awarie!
wszystko fajni ale słupek z przdu jakoś mnie irytuje;>
Wszystko ładnie poukładane. Fotele trzymają jest regulacja wyskości... tylko jasna tapicerka jest tu zmorą:/
Tu plusem jest możliwość zamknięcia obiegu powietrza z zewnątrz. Minusem klekoczący wentylator i powolne nagrzewanie auta zimą. Układ chłodzenia natomiast potrafi się przegrzać dość szybko:> Wentylatorek na chłodnicy w korkach nawet podczas mrozów przestał mnie dziwić.
Cicho. Poza plastikami i wentylacja:) Ale praca silnik jest naprawde cicha.
przy moim karkołomnym stylu jazdy gdzie 6000 obr./mion nie jest czymś nei spotykanym auta jest ekonomiczne. co ciekawe przy instacji gazowej zurzycie gazu jest minimalne większe lub identyczne jak przy benzynie (elpigaz)
awarie awarie awarie
zacinajaca sie klamka buczacy wentylator pukajace zawieszenie....... mimo ze wymienienoe juz w całości....drazki wahacze belki stabilizator... cuda na kiju;P
maaaaskarka ;) co miesiąc ładuję w części średnio 300zł!!! na grudzien aczujnik absu, na styczen alternator, na luty pierścienie... później się zobaczy:) Alternator wymienailem, rozrusznik wymieniałem, przepalona kostka stacyjki, wydech, wtryski... ehh wiecej nawet przypominać sobie nie chcę :)

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.2 73KM 54kW [l/100km]

9,2