Ocena kierowcy - Fiat Punto I Hatchback

janku77, 14 lat temu
Silnik 1.2 73KM 54kW
Rok produkcji 1994
Fiat Punto I Hatchback 1.2 73KM 54kW 1993-1999 - Oceń swoje auto
Inne : Najbardziej zaskoczyło mnie wyposarzenie!!!! Jak na ten rocznik ( 94 i z włoskiej fabryki trafił mi sie egzemplarz ) to posiada: el.szyby,wspomaganie,centralny zamek,2x poduszka powietrzna,klimatyzaje,alarm,4 x głośniki(nie wiem jak w innych Puntach) i jak na ten przebieg 177 tys. zero korozji!!!!!!
4 z wielkim + , Autko bardzo ładne stylistycznie w miare przestronne,zrywne,wygodne,myśle ze to spalanie wiosna i latem sie poprawi:)Brak jakich kolwiek śladów korozji!!! Blacha na 5!!!
Silnik pracuje równo i cicho jest bardzo dynamiczny,jestem zadowolony
Bez większych problemów ( w tych mrozach ciężko wchodzi 1 bieg,ale jak sie rozgrzeje to wchodzi luźno) dobrze zgrana z silnikiem.
jak na polskie drogi jest całkiem dobrze:)
Tutaj dobry+, jest dobra,jestem wysoki ,nie ma z tym problemów,w każdym kierunku jest dobrze.
Radio zbyt nisko osadzone,poza tym jest dobrze
Tu musze przyznać ze doskonałe ogrzewanie jak i wentylacja,działa i dmucha bez zarzutów.
Z przodu jak i z tyłu jak na to autko jest naprawde dobrze, 5 sobób ze spokojem sie zmieści,gorzej z trasami powyżej 300km,tu może być męcząco.
Do 110km/h super!!! pzry 140km/h robi sie bardzo głosno 1200cm to zbyt mały silnik,musi wyć:)
Było 8,5l/100 ale zimą , teraz jest lepiej i to duzo lepiej w trasie 6,0/100 w m ieście do 7 potrafi łyknąć:)
Jakośc i cena jak najbardziej zgrane:)
Mamy już Punciaka 7 miesięcy i jest dobrze, awaria cewki i po przeglądzie wymiana tulejii wahaczy tylnych. W serwisie był to koszt 300 miecałych zł
Jeszcze takich nie miałem!!!

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 73KM 54kW [l/100km]

7,1