Ocena kierowcy - Fiat Punto I Hatchback

Rok produkcji 1999
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Fiat Punto I Hatchback 1.1 55KM 40kW 1993-1999 - Oceń swoje auto
Inne : bezawaryjnosc
Inne : po przejechaniu ok 100 000 trzeba bylo wymienic uklad kierowniczy, bo porobily sie luzy
chodzi bardzo rowno, przy niskich predkosciach cicho, przy wyzszych, albo na wyzszych jest juz bardzo slyszalny, poza tym mimo iz maly to calkiem niezle idzie, ale tankuje zazwyczaj pb98
ogolnie ok, tylko czasem mam problemy z wrzuceniem jedynki i po prostu musze 2 krotnie wcisnac sprzeglo
po miescie swietnie na trasie mocno sie wychyla na ostrych zakretach
bardzo dobra, nic nie zaslania i nie przeszkadza
musze pochwalic za wykonczenie wewnatrz, gdyz nic nie skrzypi i nie slychac zadnych trzaskow plastikow, a musze powiedziec ze w kilku vw jak jezdzilem to mi to strasznie przeszkadzalo
filtr przeciwpylkowy kiepsko sie wymienia, poza tym szyby paruja dosc mocno, ale jak sie odpowiednio ustawi wentylator to sobie z tym radzi, w zimie bez problemu szybko nagrzewa wnetrze auta
mam 186 i z przodu bez problemu, z tylu troszke gorzej, ale dla 4 osob wystarczajaco
zalezy od opon, jak zakladam szerokie to i szum wiekszy, ale ogolnie nie jest zle
zwlaszcza ze lubie sportowa jazde i zanim zwieksze bieg to wkrecam go na wysokie obroty
samochod tani po przejezdzeniu tylu kilometrow stwierdzam ze sie oplacalo
zaden drobiazg mi sie jeszcze nie popsul, poza wandalicznie urwana tylnia wycieraczka ale to juz nie od samochodu zalezy ze komus przeszkadzal samochod
nigdy nie zdarzylo mi sie zeby stanal w trasie, jedyny problem jaki mi sie zdarzyl to w tym roku wysiadl mi termostat i niestety w pozycji ze nie chlodzil a to bylo w lecie, wymiana na szczescie byla niedroga cos kolo 40 zl + plyn chlodzacy

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.1 55KM 40kW [l/100km]

6,6