Ocena kierowcy - Fiat Punto Grande Punto Hatchback 5d

fiacik piotr-tryb, 13 lat temu
Silnik 1.4 Start&Stop 77KM 57kW
Rok produkcji 2011
Fiat Punto Grande Punto Hatchback 5d 1.4 Start&Stop 77KM 57kW od 2011 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : nic mnie nie zaskoczylo... raczej sie rozczarowałem , uważałem ze kupując auto za 36tys, bede mial fajna fure... rozczarowanie
za cene 36tys chcialoby sie czegoś znacznie wiecej.... ale to tylko fiat. mam najbogatszą wersje ale w porownaniu do np VW golfa IV z 99r jak dla mnie golf znacznie lepszy
co do silnika to poprostu brakuje mu mocy, jestem strasznie ciekaw dlaczego Fiat wycofał ze sprzedaży wersje 16 zaworowa. po mieście nawet dobrze, ale wyskoczyc na trase to poraszka
jesli chodzi o jezdzenie po mieście to dobrze, bo spalanie małe, juz od 40km/h komupter pokazuje zeby zmienic na 5bieg. przelożenia sa strasznie krotkie. trasa... poraszka. 4,5tysiaca obrotow przy 130-140km/h, i pali w tedy jak smok!! biegi wchodza wmiare precyzyjne, lecz czasem zdarza mi sie nie trafić z biegiem prz szybkim starcie ze świateł
tu bez zastrzeżeń, 40km/h w 80st zakret bez problemów, troche gorzej na wybojach.
duze słupki przednie przeszkadzaja strasznie
daje dobrze tylko dlatego ze w kierownicy mam sterowanie wszyskim.
tu w sumie bez zastrzeżeń lecz przydalby se nawiew na tylne siedzenia.
po miescie jest ok , przy predkościach autostradowych strasznie, 130km/h i ciężko spokojnie pogadac bo silnik wyje jak opetany
średnio w miescie komputer pokazuje 5, trasa do 90km/h to tez ok 5l, do 130 to juz 7,5. okropna wada mojego auta to to ze komputer zaniza spalanie średnio o 0,8l!!! kolejna dziwna rzecz to jazda z górki na biegu, spalanie zamiast byc 0 to pokazuje 2l....
3 lata gwaracji wiec tym sie nie przejmuje
jak wyżej