Ocena kierowcy - Fiat Punto Grande Punto Hatchback 5d

Piterek slask , 13 lat temu
Silnik 1.4 Start&Stop 77KM 57kW
Rok produkcji 2011
Fiat Punto Grande Punto Hatchback 5d 1.4 Start&Stop 77KM 57kW od 2011 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : czy kupil bym jeszcze raz?? kupil ale po dokladnym sprawdzeniu takim samym jak przy kupnie auta URZYWANEGO. kupujac nowe auta jest oczywiste ze wszystko jest sprawne... ja przezylem zalamanie nerwonwe bo jednak tak nie jest
moja ocena jako grande putno jest na 5 ale ocena marki fiata to poraszka...serwic i obsluga poraszka... kupilem nowe auto z salonu.. najbogatrza wersja... na wstpenie nie dzialal system start i stop... niby akumulator nienaladowany pojexdzilem (80km ) wrocilem w ten sam dzien co go odebralem i musial zostac w serwisie... kolejna usterka NOWEGO !!!! auta to glośnik tylni harczy.... beszczelnie spalony.. ne wiem co ASO robilo z tym autem ... co do drobiazgow zaliczam hamulec.. po wieloletniej jeździe cc i Uno nie umiem go wyczuc i laduje co rusz na przedniej szybie. dziala az za natto delikatnie. ja osobiście mam bzika na punkcie obrazu i dźwieku... ale radio fabryczne jest do bani lepiej kupic zwykle np sony X pload (mialem takie w cc i uno i bylme niezmiernie zadowolony) to samo glosniki , fabryczne glośniki dno.
silnik to dobra sprawa w tym modelu. 8 zaworowy motor zbiera sie od 2tysiecy obrotow, do miasta doskonaly, komputer pokazuje kiedy zmieniacbiegi, full ekonomia,
dziala bardzo precyzyjnie
troche staroświecki mogby byc cos lepszego
cofanie fatalnie w porownianiu do Uno, to samo z parkowaniem
no coż ... bmw to to nie jest....
dla mnie super :) wlączona klima i mozna umarznac :)
miejsca jest sporo dla kierowcy... wygoda poprostu :)
w porownianiu do cc lub uno ( bo takie mialem przed \" kropkiem\" doskonale
jak juz wspomnialem 8 zaworowy silnik dziala od 2 tys obrotow wiec nie trzeba go krecic jak w 16 zawoworym aby uzyskac max moment obrotowy... z tego wlasnie wynika ekonomicznosc. pierwszy przeglad po 30tys km lub po 2 latach cena 450zł dla mnie bajka!!!! spalanie ostra jazda ale wlaczony system start stop 7 po miescie , trasa do 90km/h 4,5, powyzej to juz wir sie wlącza
co do ceny i jakosci to jest doskonale, moge rozmawiac z autem ( blue&me) klima, skora na kierownicy i drązku , tyle ze mogliby dac za free dywaniki i kolo zapasowe a nie jakis gowniany zestaw naprawczy gdy kupuje sie auta za 36tys takei rzeczy powinnly byc w standardzie.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 Start&Stop 77KM 57kW [l/100km]

5,4