Ocena kierowcy - Fiat Punto Grande Punto Hatchback 5d

pablo, 14 lat temu
Silnik 1.4 8v 77KM 57kW
Rok produkcji 2006
Fiat Punto Grande Punto Hatchback 5d 1.4 8v 77KM 57kW 2005-2010 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Karoseria : Ładny samochód,nadający się do miasta,Jeśli nie przeszkadzają komuś drobiazgi to kupuje na własną odpowiedzialność,może się uda.
Gdyby nie drobiazgi,które psują samopoczucie właścicela,a przecież samochud jest ładny,nie można było go dopracować?
Czego można wymagać od silniczka 77km,tylko jazda miejska,na autostradzie dostaje zadyszki i robi się głośny.
No tutaj jest ciekawie;latem jest fajnie biegi wchodzą miękko i miło,natomiast zimą tragedia dopóki silnik nie nabierze temperatury.
To mi się podoba auto trzyma się drogi jak przyklejone,na dziurach niestety jest twardo,no ale w tej klasie nie można wymagać cudów.
Dla wysokich kierowców jest nieżle,niscy mogą mieć problemy.
Jak dla mnie może być.
Głośny wentylator chyba nie jest powodem do dumy,a ogrzewanie może być.
Dla kierowcy jest fajnie,a z tyłu jeszcze nikt nie narzekał,ja tam nie siedziałem.
To jest proste od 3500 rpm jest głośno,więc tylko spokojna jazda oszczędzi wasze uszy.
Zużycie paliwa prawie książkowe,przeglądy na tle konkurencji można powidzieć w miarę niskie,co do napraw to była tylko jedna(wymiana chłodnicy-ok.900zł)moja wina.
Gdyby nie te niedoróbki miałbym inne zdanie,ale zacinające się klamki(wymiana) w tylnych drzwiach to kpina,wyskakujące z drzwi sterowniki szyb(wymiana)też nie napawa optymizmem.FIAT pobił chyba wszystkich montując spryskiwacze szyby bez możlowości regulacji(żenada).
Na razie nic poważnego nie miało miejsca,i oby tak zostało.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 8v 77KM 57kW [l/100km]

6,2